ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Μεταφορών: Ψάχνει επενδυτές για τα παλιά αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Υπ. Μεταφορών: Ψάχνει επενδυτές για τα παλιά αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Σε πρόσκληση ενδιαφέροντος για εξεύρεση επενδυτών με στόχο την αξιοποίηση των χώρων των παλιών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου προχωρούν τις επόμενες ημέρες η Hermes και το Υπουργείο Μεταφορών και Εργων.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «από κοινού, η Hermes και το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων προχωρούν στις επόμενες μέρες, σε μια νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εξεύρεση επενδυτών με στόχο την αξιοποίηση των χώρων των παλαιών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τις προτάσεις τους, για την ανάπτυξη δύο περιοχών οι οποίες προσφέρουν μια σειρά από ελκυστικά οφέλη και πλεονεκτήματα, όπως είναι, η γειτνίαση τους με τα δύο αεροδρόμια της χώρας, η κομβική γεωγραφική τους θέση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και οι τεράστιες οικονομικές προοπτικές που μπορούν να οικοδομηθούν μέσα από τη σύναψη επωφελών εμπορικών συνεργασιών». 
Πρόσθεσε ότι «η σχετική ανακοίνωση θα δημοσιευθεί τόσο στον εγχώριο Τύπο, όσο και στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.  Παράλληλα, θα γίνουν ενέργειες έτσι ώστε η ανακοίνωση να σταλεί και σε όλες τις πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και στον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων, προκειμένου να κοινοποιηθεί έγκαιρα και σε πιθανούς επενδυτές στο εξωτερικό».

Κύρια επιδίωξη και στόχος μας, συνέχισε ο κ. Ασπρής «είναι οι όποιες προτεινόμενες επενδύσεις να είναι βιώσιμες αλλά και σε θέση να συμβάλουν πραγματικά στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών Λάρνακας και Πάφου αλλά και της οικονομίας της χώρας γενικότερα. Να διανοίγουν νέους ορίζοντες και προοπτικές με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είτε αυτές είναι άμεσες θέσεις στις επενδύσεις που μπορούν να προκύψουν, είτε είναι έμμεσες θέσεις, σε διάφορες υποστηρικτικές υπηρεσίες».

Ανέφερε ακόμα ότι «η διασφάλιση της ορθής επιλογής, αποτελεί για όλους μας, ηθική υποχρέωση έναντι του τόπου και της κοινωνίας».

Η διαδικασία υποβολής προτάσεων, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου «αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη του 2015. Στη συνέχεια, από κοινού, το Υπουργείο Μεταφορών και Έργων και η Hermes, θα προχωρήσουν στην εξέταση και στην αξιολόγηση των προτάσεων που θα υποβληθούν. Αρχίζουμε μια νέα προσπάθεια και προσβλέπουμε σε θετικά αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω» κατέληξε.

 

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top