ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tο tweet Αβέρωφ για Τουρκία που άναψε φωτιές.. και το «Casus belli» Ακιντζί (ΦΩΤΟ)

Tο tweet Αβέρωφ για Τουρκία που άναψε φωτιές.. και το «Casus belli» Ακιντζί (ΦΩΤΟ)

Μετά τις δηλώσεις του Μουσταφά Ακιντζί για «σωστή διαχείριση» του φυσικού αερίου, η οποία όπως είπε εάν «δεν χρησιμοποιηθεί με λογικό τρόπο μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο», ήρθε και ένα tweet από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, που έριξε περισσότερο λάδι στην φωτιά.

Συγκεκριμένα σε δημοσιογραφική διάσκεψη που παραχώρησε χθες (Τετάρτη 23/9) ο κ. Νεοφύτου και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πώς ερμηνεύει τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε: «Εάν το κυπριακό επιλυθεί και βρούμε μια λύση που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ευρωπαϊκές αρχές αυτό σημαίνει και αυτόματα εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. Θεωρώ ένα από τα μεγάλα οφέλη της λύσης, υπό της προϋποθέσεις που έθεσε την εξομάλυνση των σχέσεων μας με την Τουρκία. Μια οικονομία που βρίσκεται στους G20 και σε λίγα χρόνια θα είναι μέσα στου G10, μια αγορά των 70 εκατομμυρίων με δυναμικούς τομείς. Δεν σχολιάζω τι είπε ο κ. Ακκιντζι ή οποιοσδήποτε τρίτος.. λέω τις απόψεις μου».

Στη συνέχεια ο κ. Νεοφύτου ανέβασε στο twitter του σχόλιο λέγοντας χαρακτηριστικά «Σωστή λύση σημαίνει και εξομάλυνση σχέσεων με Τουρκία. Εμπορικές σχέσεις με μια χώρα των G20.

Η δήλωση αυτή προκάλεσε και καυστικά σχόλια..

 

Τάσος Χριστοδούλου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top