Συγκινήθηκε ο Χάσικος και προσκάλεσε με tweet στο γραφείο του τον Μιχάλη Μπολτίσιορ (ΦΩΤΟ)

Συγκινήθηκε ο Χάσικος και προσκάλεσε με tweet στο γραφείο του τον Μιχάλη Μπολτίσιορ (ΦΩΤΟ)

Ο Μιχάλης Μπολτίσιορ είναι 20 χρονών και ζει στην Κύπρο εδώ και δέκα χρόνια. Ο πατέρας του είναι Ρώσος και μητέρα από την Ουκρανία.

Η μητέρα του, που ήταν διαζευγμένη, συνήψε γάμο με Κύπριο, ο οποίος διαλύθηκε και μετά από κάποιο διάστημα παραμονής στην Κύπρο, το κράτος προχώρησε στην απέλασή της, αφού δεν ήταν Κύπρια υπήκοος. Αυτό έγινε πριν από δυόμισι χρόνια, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στη Διανέλλειο Τεχνική, για να συλλάβουν στην τάξη τον Μιχάλη και να τον οδηγήσουν σε απέλαση μαζί με τη μητέρα του. Όπως γράφει η εφημερίδα « Φιλελεύθερος» που έφερε στο φως την υπόθεση.

Ο Μιχάλης Μπολτίσιορ

Αυτό δεν έγινε ποτέ και ο Μιχάλης ως άριστος μαθητής που ήταν παρέμεινε στην Κύπρο και σπούδασε με υποτροφία. Στις 10 Οκτωβρίου όμως, λήγει η άδεια παραμονής του και αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ πιθανό. «Θέλω να μείνω. Στη Μολδαβία δεν θα έχω κανένα μέλλον, ούτε καν εργασία.   Μεγάλωσα στην Κύπρο, θέλω να την υπηρετήσω και ως φαντάρος. Νιώθω Κύπριος και θέλω πολύ να γίνω υπήκοος. Δεν πείραξα κανένα στα δέκα χρόνια εδώ. Δεν έκλεψα, δεν έχει κανένα που να μπορεί να πει κάτι κακό για εμένα. Θέλω να παρακαλέσω τον υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο να με βοηθήσει», δήλωσε στον «Φ» ο Μιχάλης. Κάποιοι άνθρωποι, που τον στηρίζουν, πρόσθεσαν ότι θα ήταν κρίμα να απελαθεί αυτό το παιδί. Να «καταδικαστεί σε ένα αβέβαιο μέλλον».

Με tweet του σήμερα ο ΥΠΕΣ Σωκράτης Χάσικος καλεί τον Μιχάλη στο γραφείο του λέγοντας  ΜΙΧΑΛΗ ΜΠΟΛΤΙΣΙΟΡ εχω διαβάσει την έκκληση σου στον "φ" να με συναντήσεις. Ελα την παρασκευη πρωι στο ΥΠΕΣ να σε δω . Πανω απ´ολα άνθρωποι..

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.