ΥΓΕΙΑ

Επτά πολύτιμες συμβουλές που αυξάνουν τη γονιμότητα

Επτά πολύτιμες συμβουλές που αυξάνουν τη γονιμότητα

Στην προσπάθεια ενός ζευγαριού να συλλάβει, συχνά προκύπτει το ερώτημα του αν θα μπορούσαν να εφαρμόσουν κάποιες οδηγίες ή συμβουλές που θα εγγυώνται την πολύτιμη σύλληψη.

Εάν μάλιστα το ζευγάρι προσπαθεί για περισσότερο από ένα έτος να συλλάβει ανεπιτυχώς, τότε καλό θα ήταν να αναζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής Mayo, υπάρχουν ορισμένα ιατρικά ζητήματα τα οποία μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο στην ικανότητα μιας γυναίκας να συλλάβει, και εφόσον αυτά διαγνωστούν καλό, είναι να αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο.

Ωστόσο, πέρα από τις παθολογικές καταστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητα, υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει τη σύλληψη και πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν. Πρόκειται για τον τρόπο ζωής και διατροφής που επίσης επηρεάζει τη γονιμότητα – τόσο τη γυναικεία όσο και την ανδρική.

Επομένως σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής Mayo,  οι γυναίκες που ανησυχούν για τη γονιμότητά τους θα πρέπει να απευθυνθούν στον γιατρό τους ούτως ώστε να τις καθοδηγήσει και αναφορικά με τους παράγοντες του τρόπου ζωής που ενδέχεται να δυσκολεύουν τη σύλληψη, ειδικά εάν οι προσπάθειες απόκτησης παιδιού του ζευγαριού έχουν διαρκέσει περισσότερο από ένα χρόνο και έχουν αποτύχει.

Οι παράγοντες που απειλούν τη γυναικεία γονιμότητα

  • προβλήματα με την ωορρηξία
  • προβλήματα στις σάλπιγγες
  • πολύποδες και ινομυώματα
  • ενδομητρίωση
  • πρόωρη εμμηνόπαυση
  • γήρανση του αναπαραγωγικού συστήματος.

Επίσης οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν δεν υποκρύπεται κάποιος παθολογικός παράγοντας που επηρεάζει την γυναικεία γονιμότητα, τότε υπάρχει ένα πλήθος αλλαγών του τρόπου ζωής που οι γυναίκες μπορούν να εφαρμόσουν με σκοπό να αυξήσουν τις πιθανότητες να αποκτήσουν παιδί. Σε αυτές ανήκουν:

  1. Η διατήρηση υγιούς βάρους, για τη βελτίωση της ωορρηξίας
  2. Η πρόληψη σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων που εμποδίζουν τη σύλληψη
  3. Η εργασία σε κανονικό ωράριο και αύξηση του ύπνου σε περίπτωση νυχτερινής βάρδιας
  4. Η αποφυγή του καπνίσματος για την αποτροπή της γήρανσης των ωοθηκών
  5. Ο περιορισμός του αλκοόλ, λόγω επιβάρυνσης της δυνατότητας σύλληψης
  6. Η μετρημένη πρόσληψη της καφεΐνης (κατανάλωση λιγότερη των 200 χιλιοστόγραμμων τη ημέρα)
  7. Η γυμναστική σε ήπιους ρυθμούς και ενασχόληση με έντονη μορφή άσκησης για λιγότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα και περίπου μια ώρα τη μέρα.

ΠΗΓΗ: In.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top