ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Βαφεάδης: Τα αιτήματα της Kition είναι σοβαρά και πολύπλοκα - Στη νομική υπηρεσία το λιμάνι Λάρνακας

Αλέξης Βαφεάδης: Τα αιτήματα της Kition είναι σοβαρά και πολύπλοκα - Στη νομική υπηρεσία το λιμάνι Λάρνακας

Στην επιτροπή μεταφορών βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα έργα του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας. Η συζήτηση επικεντρώνεται στην άρνηση της εταιρείας Kition να καταθέσει την εγγυητική ύψους 4,2 εκ. ευρώ, όπως ήταν η δέσμευση που έδωσε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό. Μέχρι και σήμερα, η εταιρεία Kition δεν έχει προσκομίσει την εγγυητική.

Ο Γενικός Διευθυντής του υπουργείου μεταφορών έχει ήδη ζητήσει γνωμάτευση από τη νομική υπηρεσια. Στην τοποθέτησή του, ο υπουργός μεταφορών Αλέξης Βαφεάδης ανέφερε πως τα αιτήματα της εταιρείας είναι αρκετά και πολύπλοκα.

Δεν εμφανίστηκε η Kition

Λίγο πριν από την έναρξη της κοινοβουλευτικής επιτροπής μεταφορών, η ετιρεία Kition απέστειλε επιστολή με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ενημερώνοντας ότι έλαβε την πρόσκληση, μόλις σήμερα.

Έκκληση Ανδρέα Βύρα

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι ο Δήμος έχει ήδη εκδόσει την άδεια οικοδομής, για να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει με την Α´ φάση του έργου. Ο κ. Βύρας απηύθυνε έκκληση, να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μην πάμε σε μια ατέρμονη δικαστική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές μέλη της επιτροπής ζήτησαν και σήμερα όπως τους γνωστοποιηθεί η σύμβαση μεταξύ κράτους και της ανάδοχου εταιρείας.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής μεταφορών Μαρίνος Μουσιούττας υπέδειξε ότι η όλη συμπεριφορά της εταιρείας προσβάλλει όλους τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας. <Δεν μπορούν να παίζουν με την αξιοπρέπεια του κράτους> ανέφερε ο κ. Μουσιούττας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέλος στη συνεργασία Κράτους με ΚΙΤΙΟΝ για μαρίνα-λιμάνι Λάρνακας

Τροχαίο στη Λάρνακα: Ένα πρόσωπο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Κάποιες εταιρείες δεν παρέχουν την εγγύηση των εφτά χρόνων λέει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών

Μονή Αββακούμ: Απαντούν οι δικηγόροι των μοναχών στον Αρχιεπίσκοπο – Τα 20 σημεία για το καταστατικό της Εκκλησίας

Ληστές σκότωσαν γνωστό 38χρονο ηθοποιό - Συγκλονισμός στα διεθνή ΜΜΕΠώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Πώς θα εκλέξουν οι ψηφοφόροι - Ο φόβος της αποχής για τα πολιτικά κόμματα

Ενώ διανύουμε τα τελευταία λίγα μέτρα πριν από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, στα κομματικά επιτελεία αιωρείται ένας μεγάλος προβληματισμός για τις επιλογές τις οποίες θα κάνουν οι ψηφοφόροι, στην κάλπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top