ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδείας: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση και η στήριξη του τουριστικού τομέα

Υπ.Παιδείας: Προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση και η στήριξη του τουριστικού τομέα

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι πάντοτε αρωγός και στηρίζει εκδηλώσεις με κάθε τρόπο σε μια γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται για ανάκαμψη και ενίσχυση της τουριστικής βιομηχανίας, ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και προβολής της Κύπρου διεθνώς ανέφερε απόψε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Εκδηλώσεις όπως η σημερινή προάγουν τη στήριξη του τουριστικού τομέα, που είναι αναμφίβολα μία από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, είπε ο κ. Καδής.

“Είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα τουρισμού”, είπε ο κ. Καδής προσθέτοντας πως “η  πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιείται με επιτυχία από το 2002 και ουσιαστικό στόχο έχει να γνωρίσουν οι ξένοι επισκέπτες και να θυμηθούν οι ντόπιοι, την λαϊκή μας παράδοση και τον πολιτισμό, σε μια γενικότερη προσπάθεια για αναβάθμιση και εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος”,όπως είπε.

Η ιδιαιτερότητα της εκδήλωσης συνέχισε,  έγκειται στην αναβίωση των ηθών και των εθίμων του τόπου μας μέσα από την παρουσίαση γεωργικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή, την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων, την έκθεση φωτογραφίας με ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία, καθώς επίσης και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα διανθίσει τη βραδιά με κυπριακή μουσική και παραδοσιακούς χορούς.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος είπε ο κ. Καδής, αναδεικνύει με σεβασμό τους θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Πρόσθεσε επίσης, πως ο τουρισμός δεν αποτελεί μια πρόσφατη δραστηριότητα του σύγχρονου πολιτισμού, αλλά ένα φαινόμενο το οποίο υπήρχε από τα πανάρχαια χρόνια και αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου.

Επεσήμανε πως αναμφίβολα τα οφέλη του τουρισμού είναι πολλαπλά και οι επιδράσεις του στον τομέα της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού είναι κατά κύριο λόγο θετικές.

Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν καταφέρνουμε να προσεγγίζουμε ποιοτικό τουρισμό, χωρίς να αλλοιώνουμε τα στοιχεία της τοπικής μας παράδοσης και της πολιτιστικής μας ταυτότητας στο βωμό της βιομηχανίας και της εμπορευματοποίησης.

Ιδιαίτερα στην κυπριακή κοινωνία και στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί ίσως την σημαντικότερη πηγή εσόδων, στηρίζοντας πολλούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ αποτελεί εδώ και δεκαετίες τον ακρογωνιαίο λίθο της οικονομίας μας, κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top