ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτη καθυστέρηση με το προσχέδιο για τα φωτοβολταϊκά πάρκα - «Εδώ και 6 χρόνια συζητούν τα αυτονόητα»

Απίστευτη καθυστέρηση με το προσχέδιο για τα φωτοβολταϊκά πάρκα - «Εδώ και 6 χρόνια συζητούν τα αυτονόητα»

Τη δυσαρέσκειά του για το ότι συνεχίζεται εδώ και 6 χρόνια η συζήτηση για προσχέδιο που αφορά τη νέα χωροθετική πολιτική για τα φωτοβολταϊκά πάρκα εξέφρασε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας την Τρίτη ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιαννάκης Γαβριήλ.

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά το Κοινοβούλιο εμπαίζεται από τις αρμόδιες αρχές, από 3 Υπουργεία που εμπλέκονται στην αδειοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων», τόνισε ο κ. Γαβριήλ, προσθέτοντας ότι «από το 2018 αναμένουμε την περιβόητη εντολή 2/2006, με την οποία θα μπουν αυστηρότερα κριτήρια όσον αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων». Δυστυχώς και σήμερα, ανέφερε, «μάς είπαν (Σ.Σ. οι αρμόδιες αρχές) ότι δεν μπορούν να τη δημοσιεύσουν, γιατί βρίσκονται ακόμα σε διαβουλεύσεις», εξήγησε.

«Εδώ και 6 ολόκληρα χρόνια συζητούν τα αυτονόητα. Στο τέλος δεν θα μείνει γεωργική γη για τον πρωτογενή τομέα και θα έχουμε μόνο εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών πάρκων», σημείωσε.

Επιπλέον ανέφερε ότι στη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας το 2023 είχαν παρευρεθεί οι δύο συναρμόδιοι Υπουργοί και ο Γενικός Διευθυντής του τρίτου Υπουργείου, οι οποίοι τότε δεσμεύθηκαν ότι θα εκδοθεί η εντολή. «Εντούτοις, μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία απάντηση», επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Γαβριήλ είπε ότι στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας προσκλήθηκαν οι Γενικοί Διευθυντές και των 3 αρμόδιων Υπουργείων, αλλά παρευρέθηκαν οι υπηρεσιακοί των 3 Υπουργείων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Στο Νοσοκομείο 33χρονος: Τον βρήκαν μαχαιρωμένο στην πλάτη - Πληροφορίες για δεύτερο τραυματία

• Airbnb: «Αγκάθι» για ξενοδοχεία και επιχειρήσεις τουρισμού - Τα προβλήματα, τα μέτρα και οι… παρανομίες

• Θερμοπληξία: Τι να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά το καλοκαίρι

• Μπροστά στη μόρφωση οι Κύπριοι: Ψηλά στις χώρες με τα άτομα που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους – Αναλυτικά στοιχεία

• Αφόρητος καύσωνας με συνοδεία... βροχών - Που και πότε αναμένονται - Αναλυτική πρόγνωση



Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ΠτΔ με τη σύζυγό του - Το σημερινό πρόγραμμα

Στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο ΠτΔ με τη σύζυγό του - Το σημερινό πρόγραμμα

Την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης με τη σύζυγο του, που βρίσκονται στο Παρίσι, προσκεκλημένοι του Γάλλου Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top