ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι επικρίσεις στα κατεχόμενα εναντίον του Τατάρ - Τι γράφει ο τ/κ Τύπος

Συνεχίζονται οι επικρίσεις στα κατεχόμενα εναντίον του Τατάρ - Τι γράφει ο τ/κ Τύπος

Η σημερινή δομή στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμη και το κόμμα του Λαού είναι ένα κόμμα που θέλει λύση, ανέφερε ο γγ του, Τουργκούτ Αλάς, σχολιάζοντας την χθεσινή συνάντηση Ολγκίν – Τατάρ στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι η κοινωνία και η πολιτική έχουν προσδοκίες για λύση και πρέπει να δημιουργηθεί έδαφος και να γίνει μια (τριμερής) συνάντηση.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρεται σήμερα στις συνεχιζόμενες δηλώσεις για το Κυπριακό. Ο κ. Αλάς πρόσθεσε ότι το καθήκον της κ. Ολγκίν είναι να διαπιστώσει εάν υπάρχει οκνό έδαφος μεταξύ των δύο ηγετών και στράφηκε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις επειδή δεν είδε κάτι τέτοιο. «Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν γρήγορα σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια συμβολή για να δημιουργηθεί ένα έδαφος».

Αν δεν υπάρξει λύση, συνέχισε, οι δύο πλευρές μπορούν να συνεργαστούν σε κάποια θέματα. Η συνεργασία, είπε, μπορεί να δημιουργήσει μια βάση για λύση σε θέματα όπως «το λαθρεμπόριο και η έκδοση εγκληματιών, η ενέργεια, η κλιματική αλλαγή, η καταπολέμηση ασθενειών».

Η πρώην πρόεδρος και νυν μέλος της ανώτατης ηγεσίας του ΚΚΔ, Μινέ Ατλί υπενθύμισε ότι οι πολιτικοί έρχονται και φεύγουν, αλλά οι αποφάσεις που λαμβάνονται εξακολουθούν να επηρεάζουν ολόκληρη την κοινωνία και απευθυνόμενη στον κ. Τατάρ δήλωσε: «Δεν έχετε την πολυτέλεια να λέτε ‘είμαι μουτρωμένος, δεν παίζω’ όπως ένα παιδί».

Είπε πως η διπλωματία απαιτεί ότι κάποιος πρέπει να είναι παρών στο τραπέζι των συνομιλιών, ανεξαρτήτως της πολιτικής του άποψης ή στάσης, και αυτό είναι που πρέπει να κάνει μια υπεύθυνη ηγεσία κοινότητας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top