ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τιμές προϊόντων: Εξετάζει τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς η Επ. Εμπορίου

Τιμές προϊόντων: Εξετάζει τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς η Επ. Εμπορίου

Το ενδεχόμενο δημιουργίας περαιτέρω υποχρεώσεων στο Υπουργείο Εμπορίου όσον αφορά τους ελέγχους για τις τιμές προϊόντων άφησε σήμερα ανοικτό ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εμπορίου, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Η επιτροπή εξέτασε σε σημερινή της συνεδρία αυτεπάγγελτα θέμα με τίτλο «τα προβλήματα στο λιανικό εμπόριο και οι ευρύτερες επιπτώσεις στο εμπόριο και την οικονομία».

Σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Χατζηγιάννη επέκρινε εκ νέου την Κυβέρνηση για το φαινόμενο της ακρίβειας. «Ακόμα και μετά που η Κυβέρνηση έχει μειώσει το ΦΠΑ είτε στα τρόφιμα ή άλλως πως ακόμη και εκεί έχουμε πρόσθετες αυξήσεις σε σχέση με τις τιμές αυτών προϊόντων και πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε», είπε.

Ο κ. Χατζηγιάννη επέκρινε το Υπουργείο Εμπορίου για «παθητική στάση» στο θέμα των ελέγχων έπειτα από τον περί εποπτείας της Αγοράς νόμο που ενέκρινε η Ολομέλεια, με τον οποίο το Υπουργείο Εμπορίου θα πρέπει να δημοσιοποιεί έκθεση, η οποία να περιλαμβάνει στοιχεία αναφορικά με τη διερεύνηση περιπτώσεων μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις του νόμου, είτε κατόπιν σχετικής καταγγελίας, είτε κατόπιν αυτεπάγγελτου ελέγχου, με στόχο την προστασία των καταναλωτών.

«Θέλουμε ποιοτική άσκηση των ελέγχων σε αυτή τη χώρα. Άρα λοιπόν, το γεγονός ότι ο τρόπος που ασκούν αυτή την εξουσία αλλά και οι ισχυρισμοί ότι ο τρόπος που θα εφαρμόσουν την τελευταία νομοθεσία της Βουλής ότι δεν θα είναι αυστηρή απλώς θα είναι παθητική προσέγγιση, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους και θα προχωρήσουμε στην δημιουργία πρόσθετων υποχρεώσεων στην εκτελεστική εξουσία», πρόσθεσε.

Κατά τη συζήτηση ενώπιον της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι τους ελέγχους για την συλλογή τιμών για σκοπούς σύνταξης του παρατηρητήριο τιμών τους κάνει ιδιωτική εταιρεία, σημειώνοντας ότι ο τρόπος υπολογισμού κάποιων τιμών είναι «πλασματικός».

Με αφορμή την έγκριση της πρότασης νόμου για τους ελέγχους, ο κ. Κώστα σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει πραγματικός έλεγχος. Επέκρινε το ότι δεν τιμωρείται κάποιος που δεν συμμορφώνεται με τις τιμές και αντί αυτού του αποστέλλεται μια επιστολή με την οποία ενημερώνεται ότι πρέπει να συμμορφωθεί.

«Πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε νομοθετικά τι γίνεται, ώστε πραγματικά να γίνονται έλεγχοι για το αν υπάρχει αισχροκέρδεια», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top