ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη ετοιμασία νομοθεσίας για την κατ΄οίκον φροντίδα, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας

Σε εξέλιξη ετοιμασία νομοθεσίας για την κατ΄οίκον φροντίδα, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας

Η ύπαρξη προγραμμάτων φροντίδας, τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στις νέες και πραγματικές ανάγκες των εξυπηρετουμένων, αποτελεί πρόκληση για το Υπουργείο Εργασίας και τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας που βρίσκονται στη διαδικασία θέσπισης νομοθεσίας που καθιερώνει τα ελάχιστα επίπεδα παροχής κατ’ οίκον φροντίδας σε ηλικιωμένους, ανάπηρους και οικογένειες με ιδιαίτερα προβλήματα, ανέφερε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της, στην Επαρχιακή εκδήλωση των Κέντρων Ενηλίκων Πάφου, που ανέγνωσε η Επαρχιακή Λειτουργός Ευημερίας Πάφου Μαρία Μαστερή, η Υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι
η λειτουργία προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας για κάλυψη των αναγκών του ευρύτερου πληθυσμού, όπως παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί προτεραιότητα για τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας
΄
Ανέφερε ότι για τον λόγο αυτό, εδώ και χρόνια μέσα από τα Σχέδια που λειτουργούν, ενισχύονται οικονομικά  οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές καλύπτοντας ανάγκες που αφορούν την ίδρυση, τη λειτουργία ή την επέκταση προγραμμάτων στις κοινότητες, με γνώμονα τις τοπικές κοινωνικές ανάγκες και την ευημερία των πολιτών.

Η Υπουργός Εργασίας  πρόσθεσε ότι το 2014, 261 τέτοια προγράμματα έλαβαν οικονομική ενίσχυση με στόχο την κάλυψη μέρους των δαπανών λειτουργίας τους και άλλων αναγκών, με συνολικό ποσό ύψους €6.425.000. Από το ποσό αυτό, οι €322.000 αφορούσαν 17 προγράμματα της Επαρχίας Πάφου.

Σημειώνοντας ότι η ανάγκη για εθελοντική προσφορά είναι μεγαλύτερη σήμερα παρά ποτέ, δεδομένων των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή συμπαράσταση και στήριξη προς τις εθελοντικές οργανώσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top