ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Στεφάνου: Η Κυβέρνηση να βρει λύσεις για το τερματικό στο Βασιλικό

Στ. Στεφάνου: Η Κυβέρνηση να βρει λύσεις για το τερματικό στο Βασιλικό

Η Κυβέρνηση να βρει λύσεις για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο το τερματικό στο Βασιλικό, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν φέρει ευθύνη για την κάκιστη συμφωνία -η οποία όζει σκανδάλου- σχετικά με το τερματικό στο Βασιλικό».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου «η ευθύνη γι’ αυτήν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όμως φέρει ευθύνη για τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της και για την αδυναμία της να επιλύσει το πρόβλημα».

«Η Κυβέρνηση καλείται να βρει λύσεις για να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο. Χωρίς την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό δεν θα μπορέσουμε να έχουμε φυσικό αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ως κοινωνία και ως οικονομία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ρύπους», προσθέτει.

Θυμίζουν, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, ότι πέρσι οι ρύποι κόστισαν πάνω από 350 εκατομμύρια, τα οποία μπαίνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού των καταναλωτών. Οι δυσοίωνες προοπτικές για την ολοκλήρωση του έργου στο Βασιλικό θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ενεργειακή ακρίβεια και γενικότερα την ακρίβεια η οποία αφαιμάσσει τις τσέπες των πολιτών».

«Ενόψει αυτής της κατάστασης, η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οφείλει να τερματίσει την αδιαφορία της για την πίεση που νιώθουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να προχωρήσει -επιτέλους- στη λήψη μέτρων για ανακούφιση από την ακρίβεια και για στήριξη της κοινωνίας. Τρόποι και μέτρα υπάρχουν αλλά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει σ’ αυτά», προσθέτει.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει, τέλος, ότι το ΑΚΕΛ έχει προτείνει σειρά μέτρων για μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού και των καυσίμων τα οποία θα συνεχίσει να πιέζει για να υιοθετηθούν από μέρους της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση ΑΚΕΛ: Επιβεβλημένη η δημιουργία εθνικού κέντρου για τον καρκίνο

Είναι με έντονη απαρέσκεια που πληροφορηθήκαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να ακυρώσει τη δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου για τον Καρκίνο.

Η βελτίωση της ανίχνευσης, της πρόσβασης στην πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία του καρκίνου, την εκπαίδευση, την έρευνα καθώς και η ποιότητα ζωής για όλους όσοι είναι αντιμέτωποι με τον καρκίνο, αποτελούν απόλυτες κορυφαίες προτεραιότητες για το ΑΚΕΛ.

Είναι για αυτό που θεωρούμε επιβεβλημένη τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Κέντρου για τον Καρκίνο που θα ευθυγραμμίσει τις δράσεις και θα καθορίσει προτεραιότητες, με στόχο την μείωση των περιστατικών αλλά και την ολιστική φροντίδα και παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Ένα κέντρο που θα έχει ευθύνη να υλοποιήσει την Εθνική Στρατηγική αλλά και όσα προβλέπει η Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τον Καρκίνο, σε σχέση με την ύπαρξη ολοκληρωμένων κρατικών ογκολογικών υπηρεσιών.

Υπενθυμίζουμε ότι ούτε στον αρχικό προϋπολογισμό του έτους η Κυβέρνηση είχε περιλάβει κονδύλι για τη δημιουργία του Εθνικού Ινστιτούτου για το Καρκίνο. Γεγονός που αποκαλύπτει την έλλειψη κοινωνικής ενσυναίσθησης αλλά και σχεδιασμού στο τομέα της Υγείας. Η τότε αντίδραση του ΑΚΕΛ και της κοινωνίας ανάγκασε την Κυβέρνηση αρχικά ν’ αναθεωρήσει.

Χτές δυστυχώς μάθαμε ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε. Ούτε τα 4000 περιστατικά καρκίνου το χρόνο στον τόπο μας, δεν είναι αρκετά για να πείσουν την Κυβέρνηση για την ανάγκη υλοποίησης του έργου αυτού. Στη κυβέρνηση αρκούν οι ροζ κορδέλες, οι εξέδρες και μουστάκια το Νοέμβρη.

Η αλληλοεπίρριψη ευθυνών που έχει καταστεί επίσημη πολιτική του κυβέρνησης προκαλεί το αίσθημα ανασφάλειας μέσα στη κοινωνία. Καλούμε τη κυβέρνηση επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη της.

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος το ΑΚΕΛ προχωρεί το συντομότερο στην εγγραφή του θέματος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πως λειτουργεί - Ποιος ο ρόλος των Ευρωβουλευτών και πόσες έδρες έχει κάθε χώρα

Τριήμερο Κατακλυσμού: Θα ξεπεράσει το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – «Τίμησαν» τα πακέτα οι Κύπριοι – Πόσα πάει η διαμονή

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος: Τι να κάνεις εάν ο μετρητής δείχνει διαφορετική κατανάλωση

Έβγαλε λαβράκι η ΥΚΑΝ: «Τσάκωσαν» δύο πρόσωπα με 1,5kg κάνναβη - Τους πέρασαν χειροπέδες

Δεύτερη σύλληψη για τα χάπια και άσπρη σκόνη που έφερε Κύπρο 31χρονη - Χειροπέδες σε 30χρονο

Συγκλονιστικό βίντεο του Δημήτρη Σταρόβα έναν μήνα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο - «Κάθε μέρα βελτιώνομαι»



Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Εβδομάδα εσωτερικών ζυμώσεων για τα κόμματα του κέντρου - Αυξάνονται οι φωνές αμφισβήτησης των ηγεσιών

Ενώ διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα του κέντρου τα οποία έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες στις ευρωεκλογές, προσπαθούν να φιλτράρουν το αποτέλεσμα, κάνοντας τις δικές τους αναλύσεις για το τι πραγματικά έφταιξε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top