Γυναίκες «εναντίον» ανδρών: Ποιος λέει πρώτος «σ ‘αγαπώ»; Ποιος υποφέρει περισσότερο από τον χωρισμό

Γυναίκες «εναντίον» ανδρών: Ποιος λέει πρώτος «σ ‘αγαπώ»; Ποιος υποφέρει περισσότερο από τον χωρισμό

Η στιγμή που θα ακουστεί το «σ’ αγαπώ» για πρώτη φορά σε μια σχέση είναι καθοριστική. Θα υπάρχει άραγε ανταπόκριση; Ποιος θα τολμήσει να ρισκάρει και να κάνει το πρώτο βήμα;

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο SAGE Journal of Social and Personal Relationships, οι άνδρες είναι οι εκείνοι που παίρνουν την πρωτοβουλία να αποκαλύπτουν τα συναισθήματά τους στην αρχή.

Μάλιστα, κατά μέσο όρο, οι άνδρες σκέφτονται να εξομολογηθούν τον έρωτά τους γύρω στις 69 ημέρες μετά την έναρξη μιας σχέσης, ενώ οι γυναίκες δεν το σκέφτονται πριν τις 77 ημέρες.

Παρόλο που μπορεί να το αισθάνονταν από καιρό, το «σ’ αγαπώ» συνήθως δεν λέγεται αν δεν περάσουν 107 ημέρες για τους άνδρες και 122 ημέρες για τις γυναίκες.

Μήπως τελικά οι άνδρες είναι πιο ευαίσθητοι απ’ όσο νομίζαμε;

Ο χωρισμός είναι πιο δύσκολος για τους άνδρες

Μια σειρά μελετών δείχνει ότι οι άνδρες τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι όντας σε μια υγιή σχέση επομένως φαίνεται να έχουν πολλά περισσότερα να χάσουν από ένα διαζύγιο ή ένα χωρισμό όσον αφορά την υγεία και την ευημερία τους.

Φυσικά, ένας χωρισμός κοστίζει και στους δυο. Και τα δύο φύλα μπορεί να βιώσουν έντονα, άσχημα συναισθήματα και η σωματική τους υγεία να επηρεαστεί δυσμενώς. Αλλά οι βλαβερές συνέπειες μπορεί να είναι ισχυρότερες για τους άνδρες κυρίως λόγω των κοινωνικών προκαταλήψεων και προσδοκιών.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει μια διαχρονική πεποίθηση πως οι άνδρες δεν πρέπει να λυγίζουν συναισθηματικά ούτε να ζητούν βοήθεια. Έχουν τον φόβο να μην «καταρρεύσουν» διότι σκέφτονται το τι μπορεί να σημαίνει αυτό τόσο για εκείνους, όσο και για τον περίγυρό τους.

Αυτό όμως, τους στερεί το να απευθυνθούν στα αγαπημένα τους πρόσωπα για υποστήριξη. Οι άνδρες τείνουν να εξαρτώνται περισσότερο συναισθηματικά από τους ερωτικούς τους συντρόφους και να έχουν λιγότερες «πηγές» υποστήριξης.

Σε παλαιότερη μελέτη, όταν παντρεμένοι άνδρες ρωτήθηκαν σε ποιον θα απευθύνονταν πρώτα εάν αισθάνονταν ανησυχία και θλίψη, το 71 τοις εκατό των ανδρών επέλεξαν την σύντροφό τους ενώ μόνο το 39 τοις εκατό των γυναικών επέλεξαν τους συζύγους τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνδρες δεν έχουν φίλους ή οικογένεια, αλλά μπορεί να είναι λιγότερο συνηθισμένοι στο να αναζητούν ή να λαμβάνουν συναισθηματική υποστήριξη.

Πηγή: VITA

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE