ΟΗΕ: Κέρι και Λαβρόφ συζήτησαν τις δυνατότητες για μια «μετάβαση» στη Συρία

ΟΗΕ: Κέρι και Λαβρόφ συζήτησαν τις δυνατότητες για μια «μετάβαση» στη Συρία

Ο Aμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι και ο ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησαν σήμερα τη στρατιωτική ανάμιξη της Ρωσίας στη Συρία, καθώς και τρόπους για την αποφυγή συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων που επιχειρούν στη Συρία ("de-conflict") και τη δυνατότητα να υπάρξει μια πολιτική μετάβαση στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα.

"Ήταν μια πολύ λεπτομερής ανταλλαγή απόψεων για τις στρατιωτικές αλλά και τις πολιτικές επιπτώσεις της αυξανόμενης δέσμευσης της Ρωσίας στη Συρία", δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας ανώτερος αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομασθεί, προσθέτοντας ότι η συνάντηση έγινε για να προετοιμασθούν οι αυριανές συνομιλίες ανάμεσα στους Προέδρους των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

"Συζήτησαν την ανάγκη όχι μόνο να αποφευχθούν συγκρούσεις (de-conflict) αλλά, εί δυνατόν, να επιστρέψουμε στη συζήτηση για να βρεθεί ένας τρόπος να προχωρήσουμε σε μα πολιτική μετάβαση", πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

"Συζήτησαν διάφορους τρόπους για να το εξετάσουμε αυτό".

Ο όρος "de-conflict" είναι ένας διπλωματικός όρος για την αποφυγή ακούσιων επεισοδίων ή ατυχημάτων μεταξύ διαφόρων στρατιωτικών δυνάμεων που επιχειρούν στο ίδιο πεδίο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Κυπριακό: Προεργασία, συγκλίσεις και πολιτική βούληση στο επίκεντρο της συνάντησης Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες στις Βρυξέλλες

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στις Βρυξέλλες αποκτά ιδιαίτερη σημασία όχι τόσο για τα όσα ανακοινώθηκαν, αλλά κυρίως για το πλαίσιο που επιχειρεί να διαμορφωθεί γύρω από την επανεκκίνηση του Κυπριακού. Σε μια περίοδο παρατεταμένης στασιμότητας, η έμφαση μετατοπίζεται πλέον στην προεργασία, στις συγκλίσεις που έχουν ήδη καταγραφεί και κυρίως, στην πολιτική βούληση των εμπλεκομένων.

BEST OF TOTHEMAONLINE