Επ. Γεωργίας: Έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας να μπει σε διάλογο με τις αγροτικές οργανώσεις για το μητρώο αγροτών

Επ. Γεωργίας: Έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας να μπει σε διάλογο με τις αγροτικές οργανώσεις για το μητρώο αγροτών

Έκκληση προς το Υπουργείο Γεωργίας να μπει σε διάλογο με τις αγροτικές οργανώσεις για το μητρώο αγροτών αφού οι τέσσερις από τις πέντε διαφωνούν με το σχετικό νομοσχέδιο απευθύνει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας σύμφωνα με τον Πρόεδρό της Γιαννάκη Γαβριήλ.

Όπως ανέφερε ο κ. Γαβριήλ σε δηλώσεις του μετά την συνεδρία της Επιτροπής η συζήτηση για το μητρώο αγροτών χρονολογείται από το 2012.

«Μετά από πολύμηνες συνεδριάσεις της Επιτροπής Γεωργίας καταλήξαμε σχεδόν στο ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν μπορούσε να εφαρμοστεί τουλάχιστον πλειοψηφικά», είπε.  Πρόσθεσε ότι στην πορεία το Υπουργείο επανήλθε με αναθεωρημένο κείμενο και βρισκόμαστε στην κατ` αρθρον συζήτηση.

Σύμφωνα με τον ίδιο πολύ πρόσφατα λήφθηκαν  επιστολές από τις τέσσερις από τις πέντε  αγροτικές οργανώσεις, οι οποίες διαφωνούν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Ο κ. Γαβριήλ ανέφερε ακόμη ότι κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής «πλειοψηφικά αποφασίστηκε όπως δώσουμε ακόμα μια εβδομάδα στο Υπουργείο αν θέλει να καλέσει εκ νέου τις αγροτικές οργανώσεις να τοποθετηθούν επί θεμάτων ουσίας».

Απεύθυνε επίσης έκκληση και προς τις δύο πλευρές όπως στείλουν γραπτώς τις τελικές τους θέσεις στην Επιτροπή.  Πρόθεση μας, διαβεβαίωσε, είναι να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προσθέτοντας ότι δεν μπορούν ωστόσο να αγνοηθούν οι αγροτικές οργανώσεις.

Κάλεσε επίσης το Υπουργείο να αφουγκραστεί τις οργανώσεις για να μπορέσει να διεξαχθεί μια εποικοδομητική συζήτηση στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Γεωργίας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.