Εγγυήσεις και απόσυρση κατοχικού στρατού έθεσε ο Κοτζιάς στον Εϊντε

Εγγυήσεις και απόσυρση κατοχικού στρατού έθεσε ο Κοτζιάς στον Εϊντε

Συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπάρθ Ειντε είχε στην Αμερική ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Tις απόψεις και τους προβληματισμούς της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά την πορεία επίλυσης του Κυπριακού εξέθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την εκτενή συνάντηση που είχε, χθες, με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Εσπεν Μπάρθ Ειντε στο περιθώριο τη Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Κοτζιάς, στο πλαίσιο της συνολικής επισκόπησης της κατάστασης και της πορείας των διαπραγματεύσεων με τον κ. Ειντε, έθεσε επισταμένως το ζήτημα των εγγυήσεων και της ανάγκης απόσυρσης των κατοχικών δυνάμεων από την Κύπρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Κυπριακό: Αναζητώντας τη βάση της διαπραγμάτευσης - Ο ΠτΔ προτείνει πολυμερή στη βάση συγκλίσεων μέχρι το Κραν Μοντάνα

Σχεδόν πενήντα δύο χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή, το Κυπριακό εξακολουθεί να ανακυκλώνεται γύρω από το ίδιο βασικό ερώτημα: ποια είναι τελικά η βάση της λύσης; Η τριμερής συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέδειξε με σαφήνεια ότι το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στις γνωστές διαφωνίες επί της ουσίας, αλλά κυρίως, στη διαφωνία για το πώς και από πού αρχίζει η ίδια η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE