Πόλεμος στο Ισραήλ: Στους επτά οι τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ σε χωριό Δρούζων

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στους επτά οι τραυματίες από επίθεση της Χεζμπολάχ σε χωριό Δρούζων

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν βλήματα που, σύμφωνα με τη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ήταν δρόνοι-καμικάζι, εκτοξεύτηκαν σήμερα (5/6) προς το βόρειο Ισραήλ. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ένας από τους τραυματίες νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση στο Χουρφέις, ένα χωριό Δρούζων που απέχει 3 χιλιόμετρα από τα σύνορα, σημειώθηκε μετά την προειδοποίηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η ανταλλαγή πυρών με τη Χεζμπολάχ, παράλληλα με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, αναμένεται να κλιμακωθεί σύντομα.

Μάλιστα, μάρτυρες είπαν ότι χτυπήθηκε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου στο Χουρφέις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων. Στα πλάνα που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση διακρίνονταν οχήματα του στρατού και καπνός.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι υπήρξαν πολλές επιθέσεις από τον Λίβανο προς το Χουρφέις. Οι σειρήνες που προειδοποιούν τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια δεν ήχησαν και οι αρχές εξετάζουν τον λόγο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Αούν - Καταβλήθηκαν 300.000 ευρώ από την ΚΔ στον Λίβανο ως ανθρωπιστική αρωγή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Ζοζέφ Αούν, κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε την ύψιστη ανησυχία του για τις αδιάκριτες ισραηλινές επιθέσεις κατά αμάχων και κρίσιμων υποδομών στον Λίβανο, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE