ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Στους δρόμους από αύριο η Αστυνομία - Τι θα ελέγχει

Η Αστυνομία εξαγγέλλει εβδομάδα διαφώτισης και αστυνόμευσης με απώτερο στόχο τη μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις και ευαισθητοποίηση των οδηγών για την επικινδυνότητα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι, θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα 17 Ιουνίου, 2024 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου, 2024.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία θα διεξάγεται παράλληλα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Ουσίες όπως η αλκοόλη και τα ναρκωτικά, συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, καθώς και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος εμπλοκής σε οδική σύγκρουση.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών, αποτέλεσαν κατά τη τελευταία τριετία (2021-2023) τις κύριες αιτίες πρόκλησης των θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων σε ποσοστό 16,2% και 23,4% αντίστοιχα.

Με σκοπό την πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων, η Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά τους τροχονομικούς ελέγχους, με στόχο την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, κατά τις διακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο.

Όπως πάντα ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνες τις παραβάσεις που αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους, και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών ουσιών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατριχιάζουν οι περιγραφές αιχμαλώτου στο «Τ» - «Τρώγαμε ξύλο από το πρωί μέχρι το βράδυ - 50 χρόνια μετά ακούω τους βομβαρδισμούς στα αυτιά μου»

• Συγκλονιστική αποκάλυψη για το 1974 - Όσα αναφέρει στο «Τ» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιχμαλώτων Πολέμου - Φωτογραφίες

• Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις Κυπρίων επωνύμων για την τουρκική εισβολή

• Έξι μηνών η νεαρότερη αγνοούμενη της κυπριακής τραγωδίας - 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί

• Κλάπηκαν τρία γλυπτά του έργου «Τα πουλιά» που κοσμεί το Κάβο ΓκρέκοΟ Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο «Τ»: «Αισθάνομαι το βάρος της ευθύνης» - «Ενόσω δεν υπάρχει λύση, είμαστε όλοι ηττημένοι»

Πέρασαν 50 ολόκληρα χρόνια από τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Στόχος κάθε Κυβέρνησης έκτοτε ήταν η λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top