Συγγνώμη του Ομπάμα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν

Συγγνώμη του Ομπάμα για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στο Αφγανιστάν

Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα για τον βομβαρδισμό από αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις του νοσοκομείου του οργανισμού στην Κουντούζ στο Αφγανιστάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Τζοάν Λιού.

Όπως ανέφερε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ο κ. Ομπάμα διαβεβαιώνει ότι η έρευνα του υπουργείου Άμυνας θα οδηγήσει σε ένα αντικειμενικό πόρισμα για τα γεγονότα και τις συνθήκες του περιστατικού.

«Εάν το κρίνει απαραίτητο, ο πρόεδρος θα δώσει εντολή για αλλαγές ώστε τραγωδίες σαν αυτή να είναι λιγότερο πιθανό να επαναληφθούν στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Έρνεστ.

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της αμερικανικής αεροπορίας στην Κουντούζ στις 3 Οκτωβρίου προκάλεσαν τον θάνατο 22 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 12 στελεχών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση χαρακτήρισε την επίθεση δυνητικά έγκλημα πολέμου και κάλεσε να διεξαχθεί ανεξάρτητη διεθνής έρευνα για το περιστατικό.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει τον χαρακτηρισμό.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δήλωσε πως δέχτηκε τη συγγνώμη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά εξακολουθεί να ζητεί τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για το περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

ΠτΔ: Μεταβαίνει στην Αίγυπτο μετά την πρόσκληση Τραμπ - Παρουσιάζει πλάνο ανοικοδόμησης της Γάζας

Στην Αίγυπτο μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, για να συμμετάσχει στη Σύνοδο για την ανοικοδόμηση της Γάζας, έχοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που θα παρουσιάσει και που περιλαμβάνει τη συμμετοχή κυπριακών εταιρειών στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της περιοχής.

BEST OF TOTHEMAONLINE