ΕΛΛΑΔΑ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για κατάθεση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί

Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να επισπεύδει ενέργειες και διαδικασίες για την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν το γρηγορότερο, προκειμένου να ακολουθήσει από τη μεριά τους η πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος.

Η αρχικώς συμφωνηθείσα προθεσμία για την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου είναι η 15η Οκτωβρίου, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες συγκλίνουν στην άποψη ότι δεν αποκλείεται τελικά αυτή να παραταθεί έως τις 17 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), σε υπηρεσιακό επίπεδο οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη συγγραφή του νομοσχεδίου επισπεύδονται, και τα ενημερωτικά σημειώματα συγκεντρώνονται από τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, ώστε μέσα στα επόμενα 24ωρα το νομοσχέδιο να λάβει την τελική του μορφή, «που δεν θα εξαντλείται σε ένα και μόνο άρθρο».

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ ότι «πρόθεση της κυβέρνησης είναι, τηρουμένων των προθεσμιών, να μην επαναληφθούν οι ασφυκτικές προθεσμίες που ακολουθήθηκαν στο παρελθόν κατά τη συζήτηση και ψήφιση προηγουμένων νομοθετημάτων».

Ήδη, τα τελευταία 24ωρα η Βουλή έχει προχωρήσει ταχύτατα στη συγκρότηση των διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών, το έργο των οποίων προηγείται της τελικής συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ σήμερα ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Βούτση και του ζήτησε να μεταφέρει στην κυβέρνηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιθυμούσε τουλάχιστον το πρώτο νομοσχέδιο να μην είναι κατεπείγον, να μην είναι ένα άρθρο και να υπάρχει η άνεση να συζητηθεί ενδελεχώς στην ολομέλεια του Σώματος πριν τεθεί σε  ψηφοφορία.

«Διότι, τελικά, το προηγούμενο επτάμηνο, τα κατεπείγοντα ήταν περισσότερα από όσα ήταν τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top