ΕΛΛΑΔΑ

H Αθήνα καταδικάζει με αποτροπιασμό τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία

H Αθήνα καταδικάζει με αποτροπιασμό τις βομβιστικές επιθέσεις στην Τουρκία

Απερίφραστα καταδίκασε η ελληνική κυβέρνηση, δια του Υπουργείου Εξωτερικών, τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, και που κόστισαν τη ζωή σε περισσότερους από 80 ανθρώπους, και εκφράζει «θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων».

Το κυβερνών κόμμα, με ανακοίνωσή του θεωρεί υπόλογο τον Πρόεδρο της Τουρκίας για το σημερινό μακελειό.

Παρόντος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή κατά την έναρξη της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην τουρκική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια πορείας υπέρ της ειρήνης.

Το κόμμα εκφράζει «αποτροπιασμό για τη σημερινή διπλή βομβιστική επίθεση εναντίον συγκέντρωσης ειρήνης, που διοργάνωσαν συνδικάτα, κοινωνικοί φορείς και αριστερά πολιτικά κόμματα στην Άγκυρα», και θεωρεί το καθεστώς Ερντογάν «υπόλογο για την κλιμάκωση της επίθεσης εναντίον της ειρήνης και της δημοκρατίας στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως «η δολοφονική αυτή επίθεση δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά έρχεται να προστεθεί σε δεκάδες άλλες αιματηρές, παρακρατικές, στρατιωτικές και αστυνομικές επιθέσεις εναντίον του φιλοκουρδικού και φιλειρηνικού κινήματος και της Αριστεράς».

Και θεωρώντας πως «μοναδική απάντηση στο καθεστώς του τρόμου είναι η ενίσχυση του αγώνα για τη νίκη της δημοκρατίας και της ειρήνης στην πολύπαθη γειτονιά μας», καλεί τον λαό σε συμμετοχή σε συγκέντρωση το απόγευμα σήμερα, Σάββατο, στην Πλατεία Συντάγματος.

«Η σημερινή απάνθρωπη, δολοφονική τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα προκαλεί αποτροπιασμό αλλά και μεγάλη ανησυχία για τα πραγματικά κίνητρα και τους στόχους της» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία.

«Την καταδικάζουμε με όλη μας τη δύναμη. Εκφράζουμε ταυτόχρονα προς τις οικογένειες των δεκάδων θυμάτων και την τουρκική κυβέρνηση τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια καθώς και την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες τραυματίες», ανακοίνωσε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Για «αποτρόπαια εγκληματική βομβιστική επίθεση» κάνει λόγο  το Κομμουνιστικό Κόμμα, εκφράζοντας ταυτόχρονα  αλληλεγγύη προς την εργατική τάξη, τον λαό της Τουρκίας, τις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ, «οι εξελίξεις επιβάλλουν να δυναμώσει η ετοιμότητα και η κοινή δράση των λαών της περιοχής «κόντρα στα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Τσάκωσαν» άνδρα στη Λευκωσία με πυροβόλο όπλο και σφαίρες και του πέρασαν χειροπέδες

Eurovision 2024: Οριστικά εκτός τελικού η Ολλανδία - Η ανακοίνωση και η πρώτη αντίδραση του τραγουδιστή - Βίντεο

Τα έσοδα και οι δαπάνες του κράτους το πρώτο τρίμηνο του 2024 - Πόσα ξόδεψε και πόσα έβαλε στα ταμεία

Με μια βαλίτσα στο χέρι οι Κύπριοι – Πού σπατάλησαν τα περισσότερα χρήματα και ποιοι οι κυριότεροι λόγοι ταξιδιών

Δικηγόροι Μοναχών: Τους καταβλήθηκαν οι μισθοί τους μετά από οδηγίες του Ησαΐα

«Πνίγεται» στη σκόνη η Κύπρος - Οι μετρήσεις σε κάθε πόλη και η περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ζητά ακύρωση του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας ο Σταυριανού

Το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας για την υπόθεση του Εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου είδε χθες (10/05) το φως της δημοσιότητας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top