Απογειώθηκαν τρία αεροσκάφη Typhoon από το Ακρωτήρι- Συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Ισραήλ

Απογειώθηκαν τρία αεροσκάφη Typhoon από το Ακρωτήρι- Συμμετείχαν στην επιχείρηση στο Ισραήλ

Τη φύση της βρετανικής συμμετοχής στην επιχείρηση αναχαίτισης των ιρανικών πυραύλων που στόχευσαν το Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης διευκρίνισε το Υπουργείο Άμυνας στο Λονδίνο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι δεν είχαν εν τέλει ενεργό ρόλο.

Δήλωση στην πλατφόρμα Χ αναφέρει πως στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager. Πρόκειται για αεροσκάφη που είναι σταθμευμένα στη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο.

«Λόγω της φύσης αυτής της επίθεσης, δεν έπληξαν κανέναν στόχο, αλλά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη αποτροπή και τις προσπάθειες αποτροπής περαιτέρω κλιμάκωσης», προσθέτει η δήλωση του Yπουργείου.

Τα Typhoon δεν έχουν εξοπλισμό για την κατάρριψη βαλλιστικών πυραύλων, παρά μόνο για την κατάρριψη μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως είχαν κάνει στην ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ τον Απρίλιο.

Εξάλλου, αναχώρησε από τη Βηρυτό με προορισμό το Μπέρμιγχαμ νωρίς το απόγευμα πτήση τσάρτερ με περίπου 200 Βρετανούς. Περισσότερες πτήσεις τσάρτερ έχουν κανονιστεί από τη βρετανική κυβέρνηση για τις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.