Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητεί να εξαλειφθούν τα πυρηνικά όπλα

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ζητεί να εξαλειφθούν τα πυρηνικά όπλα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κάλεσε σήμερα τους ηγέτες σε όλο τον κόσμο να επιδείξουν "διορατικότητα" και "εξαλείψουν" τις "μηχανές του θανάτου" που είναι τα πυρηνικά όπλα, μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης σε μια ιαπωνική οργάνωση επιζώντων της Χιροσίμα.

"Είναι καιρός οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο να είναι εξίσου διορατικοί με τους hibakusha (σ.σ. οι επιζώντες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι) και να δουν τα πυρηνικά όπλα όπως είναι: μηχανές θανάτου που δεν προσφέρουν ούτε ασφάλεια, ούτε προστασία", ανέφερε σε ανακοίνωση ο Αντόνιο Γκουτέρες και συνέχισε: "Ο μοναδικός τρόπος να εξαλειφθεί η απειλή των πυρηνικών όπλων είναι τα εξαλείψουμε εντελώς".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

ΠτΔ: Παρουσίασε συγκεκριμένη πρόταση στον Στάρμερ για τις βάσεις - «Δεν θα χρησιμοποιηθούν σε επιθετικές επιχειρήσεις»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, κατόπιν πρωτοβουλίας του τελευταίου, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο ηγετών επι των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE