ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την φτώχεια με χαιρετίσματα εκατέρωθεν!

Κόντρα ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ για την φτώχεια με χαιρετίσματα εκατέρωθεν!

Συνεχίζουν να στέλνουν χαιρετίσματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αυτή την φορά για την φτώχεια.

Μετά το tweet του Άντρου Κυπριανού με τα χαιρετίσματα που έστειλε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μπορείτε να δείτε εδώ, φαίνεται ότι ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ αρέσκονται στις χαιρετούρες αφού πλέον τις ενσωμάτωσαν και στις ανακοινώσεις των κομμάτων τους.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την φτώχεια με τα χαιρετίσματα στο τέλος

«Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην εξάλειψη της φτώχειας από τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή που σχεδόν ένα δισεκατομμύριο συνάνθρωποι μας ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, που δεκάδες χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν καθημερινά από πείνα, που στην Ασία και την Αφρική εκατοντάδες εκατομμύρια ζουν με 1,25 δολάρια στην ημέρα, το 1% του πληθυσμού της γης απολαμβάνει το 50% του παγκόσμιου πλούτου. Την ίδια στιγμή το πλουσιότερο 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ελέγχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου.

Στην Ευρωπαϊκή Κύπρο σχεδόν το ένα τρίτο του πληθυσμού, γύρω στις 230,000 άτομα ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Από αυτούς 130 χιλιάδες συμπατριώτες μας στερούνται βασικών αγαθών διαβίωσης. Στην Κύπρο του 2015 το ποσοστό των ατόμων που βιώνουν σοβαρές υλικές στερήσεις αυξήθηκε στο 15,3% του πληθυσμού το 2014 από 9,1% που ήταν πριν πέντε χρόνια.

Στην Κύπρο του 2015 το 28% των νέων πτυχιούχων θέλει να μεταναστεύσει, μερικές χιλιάδες έχουν ήδη εγκαταλείψει τη χώρα ή απλά δεν επιστρέφουν στην πατρίδα τους μετά τις σπουδές.

Κατά τα άλλα βγήκαμε στις αγορές μετά από ένα «ανεπανάληπτο» success story, όπως λέει ο Υπουργός Οικονομικών.

Χαιρετίσματα λοιπόν.»

Και η απάντηση του ΔΗΣΥ

«Ανταποδίδοντας τα «χαιρετίσματα» που μας απευθύνει το ΑΚΕΛ, χρειάζεται να επισημάνουμε κάποια πράγματα με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας που είναι διεθνώς αφιερωμένη στην προσπάθεια εξάλειψης της φτώχειας.

Πράγματι, στη σημερινή Κύπρο εξακολουθούν να επικρατούν πολύ δύσκολες συνθήκες για ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού. Στο ΑΚΕΛ το γνωρίζουν πολύ καλά διότι αυτή η κατάσταση πραγμάτων δεν υπήρχε το 2008 όταν ανέλαβαν την εξουσία, αλλά δημιουργήθηκε στα χρόνια εκείνα που –δυστυχώς για τη χώρα μας- εφάρμοσαν τις πολιτικές τους και τους αυτοσχδιασμούς κακοδιαχείρισης. Οι επίσημοι στατιστικοί δείκτες της Eurostat δείχνουν ότι ο «κίνδυνος φτώχειας» στην Κύπρο αυξήθηκε στη διάρκεια της διακυβέρνησης από το ΑΚΕΛ. Η τραγική εικόνα της στέρησης, με τα συσσίτια και τα «κοινωνικά παντοπωλεία» φέρει τη σφραγίδα του ΑΚΕΛ (και προξενεί έκπληξη το ότι δεν αφήνουν τον κόσμο να το ξεχάσει!)

Η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί πράγματι να καταπολεμήσει τα φαινόμενα της ανεργίας και της ανέχειας και υπάρχουν ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Είναι γεγονός ότι ήδη από φέτος μειώνεται η ανεργία. Όχι αρκετά, αλλά μειώνεται –δεν αυξάνεται όπως συνέβαινε διαρκώς στην περίοδο 2008-13. Οι ασφαλείς δημοσιονομικές, χρηματο-οικονομικές και άλλες ενδείξεις, που δικαίως επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών, στοιχειοθετούν μια εικόνα της Κύπρου του 2015 πολύ διαφορετική από εκείνην του 2013.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει απαρέκκλητα να συνεχίσουμε, κλείνοντας τα αυτιά σε φωνές λαϊκισμού. Ούτως ώστε σύντομα ολόκληρος ο πληθυσμός να μπορέσει να νιώσει στη ζωή του τη μεγάλη θετική ανατροπή που είναι το έργο αυτής της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε λογικός και σώφρων άνθρωπος προτιμά την κατάσταση εκείνη μιας οικονομίας που, έχοντας όντως κληρονομιά σοβαρών προβλημάτων, διορθώνεται, σημειώνει ανάπτυξη και αρχίζει να δημιουργεί θέσεις εργασίας, παρά μιας οικονομίας με βαθειά προβλήματα και σε κατάσταση χρεοκοπίας, η οποία καταγράφει συνεχώς ύφεση. Η τελευταία είναι εκείνο που έδωσαν οι πολιτικές του ΑΚΕΛ.

Ο καθένας μπορεί να διαλέξει.»

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top