LIKE ONLINE

Έκθεση φωτογραφίας που σοκάρει: Δείτε την τραγική εξάρτηση μας από τα smartphones (ΦΩΤΟ)

Έκθεση φωτογραφίας που σοκάρει: Δείτε την τραγική εξάρτηση μας από τα smartphones (ΦΩΤΟ)

Στις μέρες μας αποτελεί συχνότατο φαινόμενο, όταν κάποιος αγοράσει το πρώτο του smartphone, να... μην το αφήνει από τα χέρια του. Οι έξυπνες συσκευές αποτελούν πλέον έναν από τους αγαπημένους τρόπους να περνάει κανείς τις «νεκρές» ώρες μέσα στην μέρα.

Ο Πολωνός φωτογράφος Kamil Kotarba, αφού αγόρασε την πρώτη του έξυπνη κινητή συσκευή, είδε την καθημερινότητα του να αλλάζει σταδιακά. Οσο μάθαινε τις λειτουργίες του τηλεφώνου, τόσο περισσότερο χρόνο περνούσε μπροστά από την οθόνη του. «Η τεχνολογία μου άλλαξε την καθημερινή συμπεριφορά» δήλωσε ο Kotabra σε πρόσφατη ομιλία του, για την έκθεση που παρουσίασε, σαφώς επηρεασμένη από τις τελευταίες εμπειρίες του.

Η έκθεση με όνομα «Hide and Seek», είναι μια σειρά από εικόνες που σατιρίζουν το κατά πόσο τα smartphones, με τις εκατοντάδες δυνατότητες τους, έχουν αλλάξει τις συνήθειες μας. Κεντρικό τους θέμα, ο νέος ρόλος των δύο ανθρώπινων χεριών. Χέρια, απομονωμένα από το υπόλοιπο σώμα, κρατούν το νέο απαραίτητο αξεσουάρ. Τα υπόλοιπα σημεία του σώματος είναι αδιάφορα, περνούν στο περιθώριο. Κοινό σημείο των ανθρώπων που συναντάμε σε δημόσιους χώρους, είναι τα άνω άκρα τους, την ώρα που και εμείς οι ίδιοι εστιάζουμε στο δικό μας κινητό.

«Είναι ένα ζήτημα παρουσίας και απουσίας. Ποιος είναι πιο ενδιαφέρον για εμάς; Ο κανονικός ή ο ψηφιακός κόσμος; Οι άνθρωποι δεν συναναστρέφονται πλέον με τον γύρω τους κόσμο, προτιμούν να έρχονται σε επαφή με άλλους, μέσω των smartphone» εξηγεί ο Πολωνός φωτογράφος.

Σε στάσεις μέσων μεταφοράς, παγκάκια, πάρκα, καφετέριες και αίθουσες διδασκαλίας, άνθρωποι με ένα smarthone «κολλημένο» στο χέρι αποτελούν μια από τις συνηθέστερες εικόνες. Ακόμα και σε τουαλέτες, σινεμά, αλλά και στο σπίτι, το smartphone αποτελούν την... συντροφιά πάρα πολλών.

Δείτε κάποιες από τις χαρακτηριστικότερες εικόνες της έκθεσης:

Πηγή iefimerida.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός στη Σλοβακία: Πυροβολισμοί μετά από συνεδρίαση της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ο πρωθυπουργός Φίτσο

Θανατηφόρο δυστύχημα: «Μίλησε» η νεκροτομή του 79χρονου Γεώργιου Μιχαήλ – Όσα κατέδειξε

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Αυτοί είναι οι δυο ανεξάρτητοι ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν από το Υπουργικό

Επιστολή Τσίγκη για τις κάμερες: Να γίνουν έντονες οι σημάνσεις στις προειδοποιητικές πινακίδες– «Πρώτα στον Στρόβολο»

Αγανακτισμένος ο πατέρας του μικρού μαχητή Λούκα: Κλείδωσαν τον τραπεζικό λογαριασμό της οικογένειας

Silia Kapsis: «Έχω να δω τον πατέρα μου από 5 χρονών, δεν με πήρε τηλέφωνο ούτε καν μετά την Eurovision»



Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Μήνυμα Χριστοδουλίδη για Πρωθυπουργό Σλοβακίας - «Βαθιά συγκλονισμένος»

Βαθιά συγκλονισμένος από την απόπειρα κατά της ζωής του Σλοβάκου πρωθυπουργού δηλώνει με ανάρτησή του ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top