Σύμβουλος Μπάιντεν: «Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου συνεχώς δυναμώνουν - Εξαιρετική η συνάντηση των Προέδρων»

Σύμβουλος Μπάιντεν: «Οι σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου συνεχώς δυναμώνουν - Εξαιρετική η συνάντηση των Προέδρων»

Ο Μάικ Κάρπεντερ, ανώτερος διπλωμάτης και σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για την Ευρώπη, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο.

"Οι διμερείς μας σχέσεις συνεχώς δυναμώνουν τα τελευταία χρόνια.  Αναμένουμε να επεκτείνουμε αυτή την καλή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των οικονομικών και των επενδύσεων», είπε, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου («ΟΧΙ DAY») στην Ουάσιγκτον.

Όπως ανέφερε o κ. Κάρπεντερ, «ο Πρόεδρος Μπάιντεν είχε μία εξαιρετική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπόρεσε αυτό να συμβεί. Είχαν μία πολύ καλή συζήτηση γύρω από πολύ σημαντικά θέματα όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή".

"Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες στην Κύπρο για τη μεταφορά 8000 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας στους ανθρώπους της Γάζας. Οι διμερείς μας σχέσεις συνεχώς δυναμώνουν τα τελευταία χρόνια.  Αναμένουμε να επεκτείνουμε αυτή την καλή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, των οικονομικών και των επενδύσεων», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στην Κύπρο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες – Ξεκινούν άμεσα έρευνα για τη φονική πυρκαγιά

Στην Κύπρο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες – Ξεκινούν άμεσα έρευνα για τη φονική πυρκαγιά

Στην Κύπρο έφτασαν οι δέκα Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που αναλαμβάνουν να αξιολογήσουν τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λεμεσό, έπειτα από επίσημο αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας προς την Ουάσινγκτον. Οι ειδικοί αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως το έργο τους, με επίκεντρο την ανασκόπηση των συνθηκών και την ανάλυση των αιτιών της πυρκαγιάς.