ΥΓΕΙΑ

Πρόγραμμα Αριάδνη – 91 Κυπριόπουλα δέχθηκαν ψυχολογική υποστήριξη από τις αρχές του 2015

Πρόγραμμα Αριάδνη –  91 Κυπριόπουλα δέχθηκαν ψυχολογική υποστήριξη από τις αρχές του 2015

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, το Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας παραχώρησε Διάσκεψη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία = με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Έργου Υλοποίησης της Υπηρεσίας Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων των βαριά πασχόντων ασθενών που νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η Διάσκεψη Τύπου ξεκίνησε με προβολή του Τηλεοπτικού Σποτ του Προγράμματος ΑΡΙΑΔΝΗ και συνέχισε με σύντομους χαιρετισμούς από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ Εντατικής Θεραπείας κ. Κυριάκο Χριστοφή, τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας &Πολιτισμού κ. Κυπριανό Λούη και τη Συντονίστρια Ψυχολόγο του Προγράμματος κα Ελίνα Δημητριάδου.  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η κα Δημητριάδου αναφέρθηκε στον αριθμό των παιδιών που συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν στις Υπηρεσίες Ψυχολογικής και Τηλε-Ψυχολογικής Υποστήριξης καθώς και στο γεγονός ότι έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του Προγράμματος. Συγκεκριμένα, για τα έτη 2011-2013 ο μέσος όρος παιδιών που δέχθηκε Ψυχολογική Υποστήριξη ήταν 16, ενώ για την περίοδο υλοποίησης του Προγράμματος, από το Μάιο μέχρι και το Σεπτέμβριο 2015, 91 παιδιά έχουν επωφεληθεί των υπηρεσιών. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση της πρόσβασης των παιδιών ανέρχεται στο εκπληκτικό 44%!

Ακολούθως έγινε προβολή δύο βίντεο μικρού μήκους που αφορούσαν στην εμπειρία της Ψυχολόγου και του Παιδιού κατά τη διάρκεια σύνδεσης και πλοήγησής τους στην Πλατφόρμα της Υπηρεσίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή ενός εκ των οκτώ βίντεο που δημιουργήθηκαν και αναρτήθηκαν στην Πλατφόρμα.

Ενημερωτικά, το κάθε βίντεο παρουσιάζει διαφορετική θεματολογία δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά που συμμετέχουν να μάθουν για το Πρόγραμμα Αριάδνη, τις Ψυχολόγους, τον κλινικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τους Γιατρούς, τους Νοσηλευτές, τη φαρμακευτική αγωωγή καθώς και για ορισμένες ιατρικές διαδικασίες (όπως τραχειοστομία, αιμοκάθαρση κ.ά.).

Το Πρόγραμμα Αριάδνη χρηματοδοτείται από χορηγία του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (EEA Grants) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηματοδότησης Κυπριακών Μη Κυβερνητικών Οργανισμώνν 2009-2014» (Funds for Non-Governmental Organisations for Cyprus 2009-2014).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Πόσο κοστίζει μία νύχτα στο πιο πολυτελές ξενοδοχείο του κόσμου

Σοκ στην Ελλάδα από τον αιφνίδιο θάνατο 23χρονης - Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε

Προκαλεί ο Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: Ξεσηκωθήκαμε ενάντια στην εχθρική κατοχή



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top