ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οζγκιουργκιούν: Η Τουρκία είναι η πιο κοντική χώρα στην Κύπρο

Οζγκιουργκιούν: Η Τουρκία είναι η πιο κοντική χώρα στην Κύπρο

Από στρατηγικής άποψης η Τουρκία είναι η πιο κοντινή χώρα στην Κύπρο και μπορεί γι` αυτό να είναι βοηθητική, δήλωσε ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν λέγοντας ότι λόγω του ότι η Ελλάδα είναι πιο μακριά δεν μπορεί να είναι χρήσιμη.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικής Ενότητας μιλώντας σε εκπομπή του παράνομου Μπαϊράκ ευχαρίστησε από καρδιάς την Τουρκία για το έργο μεταφοράς νερού λέγοντας ότι και οι Ε/κ θα πιουν από αυτό νερό. Επανέλαβε δε παλιότερη δήλωσή του, ότι οι Ε/κ στο παρελθόν έλεγαν ότι δεν θα έπαιρναν ρεύμα από τους Τ/κ αλλά πήραν και τώρα ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει ότι θα πιει δηλητήριο παρά το νερό των Τ/κ, αλλά “σύντομα θα το πιει και το νερό”.

Όσον αφορά το θέμα διαχείρισης του νερού, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι υπάρχουν κάποιες προτάσεις αλλά το θέμα πρέπει να αξιολογηθεί ορθολογικά και μυαλωμένα. Η “κυβέρνηση” ΡΤΚ – ΚΕΕ, συνέχισε, δημιουργήθηκε για να βρει διεξόδους στα προβλήματα της “χώρας” αλλά επειδή έγινε κατά την περίοδο των διακοπών της “βουλής” και είχε καταρτιστεί ο “κρατικός” προϋπολογισμός, χρειάζεται να της δοθεί χρόνος. Με την έγκριση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, είπε, θα επιταχυνθούν οι εργασίες.

Ως προς τις αλλαγές στους “υπουργούς” του ΡΤΚ, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι η “κυβέρνηση” είναι ενιαία και οι αποφάσεις λήφθηκαν από κοινού, λέγοντας ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ του τηλεφώνησε και τον ενημέρωσε. Δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές στους “υπουργούς” του ΚΕΕ, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό θέλησε να προειδοποιήσει τον Τ/κ ηγέτη ότι εάν υπάρξει μια συμφωνία, πρέπει να περιλαμβάνει την διζωνικότητα, τα δύο ίσα κρατίδια, το πρωτογενές δίκαιο και τις εγγυήσεις της Τουρκίας. “Εάν αυτά δεν υπάρχουν το ΚΕΕ δεν θα εγκρίνει καμία συμφωνία στο Κυπριακό”. Ανέφερε επίσης ότι κατά την δική του άποψη οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά και επέκρινε τον κ. Ακιντζί ότι δεν έχουν διάλογο και είπε ότι δεν τον εμπιστεύεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Μονή Αββακούμ: Επιμένει η υπεράσπιση των μοναχών - «Σφάλμα και λάθος εκτίμηση του Μητροπολίτη Ησαΐα»

Με την κατάθεση σήμερα του Ιερομόναχου Αββακούμ ολοκληρώθηκαν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ, με την υπεράσπιση να επαναλαμβάνει δια στόματος του συνήγορου Αναστάσιου Βαβούσκου της θέση περί δεδικασμένου επικαλούμενη τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top