Τα λεει έξω απο τα δόντια ο Περδίκης για την ΕΕ και την Τουρκία

Τα λεει έξω απο τα δόντια ο Περδίκης για την ΕΕ και την Τουρκία

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης επέκρινε την Ε.Ε. ότι συμπεριφέρεται “υποκριτικά και χωρίς προγραμματισμό” στο θέμα των ανοικτών κεφαλαίων Ε.Ε. - Τουρκίας.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, ανέφερε ότι η Τουρκία, που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα στη Συρία, ζητά τώρα ανταλλάγματα σε βάρος της Κύπρου.

Είπε ακόμα ότι δεν θα πρέπει ο Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί σε χωροφύλακα της Ε.Ε. και να εκβιάζει την Ε.Ε., προσθέτοντας ότι καμία παραχώρηση δεν θα πρέπει να γίνει από την Ένωση.

Ο κ. Περδιίης επικαλέσθηκε πληροφορίες με βάση τις οποίες τα 3 δισεκατομμύρια που αναμένεται να δοθούν στην Τουρκία, με στόχο να ανακόψει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, θα προέλθουν - όπως είπε - από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών- μελών της ΕΕ.

“Θα είναι το άκρον άωτον της αδικίας, η εκλιπούσα κατά τους Τούρκους Κυπριακή Δημοκρατία να πληρώνει από τον φτωχό της προϋπολογισμό για να χειριστεί η Τουρκία το προσφυγικό πρόβλημα της Συρίας που η ίδια δημιούργησε,” κατέληξε στις δηλώσεις του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Γίνονται προσπάθειες για το Κυπριακό και έχουμε την πολιτική δέσμευση του ΓΓ των ΗΕ»

ΠτΔ: «Γίνονται προσπάθειες για το Κυπριακό και έχουμε την πολιτική δέσμευση του ΓΓ των ΗΕ»

Συμφωνία για από κοινού συμμετοχή τους σε δικοινοτικό Φεστιβάλ, αλλά και σε συναντήσεις Τεχνικών Επιτροπών, έγινε σήμερα ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE