ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα λεει έξω απο τα δόντια ο Περδίκης για την ΕΕ και την Τουρκία

Τα λεει έξω απο τα δόντια ο Περδίκης για την ΕΕ και την Τουρκία

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης επέκρινε την Ε.Ε. ότι συμπεριφέρεται “υποκριτικά και χωρίς προγραμματισμό” στο θέμα των ανοικτών κεφαλαίων Ε.Ε. - Τουρκίας.

Σε δηλώσεις στην Πάφο, ανέφερε ότι η Τουρκία, που σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε το προσφυγικό πρόβλημα στη Συρία, ζητά τώρα ανταλλάγματα σε βάρος της Κύπρου.

Είπε ακόμα ότι δεν θα πρέπει ο Ταγίπ Ερντογάν να μετατραπεί σε χωροφύλακα της Ε.Ε. και να εκβιάζει την Ε.Ε., προσθέτοντας ότι καμία παραχώρηση δεν θα πρέπει να γίνει από την Ένωση.

Ο κ. Περδιίης επικαλέσθηκε πληροφορίες με βάση τις οποίες τα 3 δισεκατομμύρια που αναμένεται να δοθούν στην Τουρκία, με στόχο να ανακόψει το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ευρώπη, θα προέλθουν - όπως είπε - από τους εθνικούς προϋπολογισμούς των κρατών- μελών της ΕΕ.

“Θα είναι το άκρον άωτον της αδικίας, η εκλιπούσα κατά τους Τούρκους Κυπριακή Δημοκρατία να πληρώνει από τον φτωχό της προϋπολογισμό για να χειριστεί η Τουρκία το προσφυγικό πρόβλημα της Συρίας που η ίδια δημιούργησε,” κατέληξε στις δηλώσεις του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top