ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάτενχαϊμ: « Ο ΟΗΕ είναι πιο δεσμευμένος από ποτέ στην υποβοήθηση εποικοδομητικών συνομιλιών»

Μπάτενχαϊμ: « Ο ΟΗΕ είναι πιο δεσμευμένος από ποτέ στην υποβοήθηση εποικοδομητικών συνομιλιών»

Η υφιστάμενη διαδικασία συνομιλιών αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία επίλυσης των διαφορών που υπάρχουν στην Κύπρο, σύμφωνα με την Ειδικό Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Η κ. Μπάτενχαϊμ η οποία μιλούσε σε εκδήλωση για τα 70χρονα του ΟΗΕ στο Λήδρα Πάλας, ανέφερε ότι «με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων το Μάιο, βλέπουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και δέσμευση για μια διαρκή λύση και από τους δύο ηγέτες και τις ομάδες τους».

«Καθώς συνεχίζουν οι συνομιλίες στις 30 Οκτωβρίου, αναγνωρίζουμε ότι πρόκειται για την καλύτερη ευκαιρία που έχει η Κύπρος να επιλύσει τις διαφορές της: Η δυναμική που δημιουργήθηκε φέτος πρέπει να αξιοποιηθεί για να δώσει στους Κύπριους από όλα τα κοινωνικά στρώματα την ειρηνική λύση για την οποία εδώ και τόσο καιρό ελπίζουν», σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα διαβεβαίωσε ότι «ο ΟΗΕ είναι πιο δεσμευμένος από ποτέ στην υποβοήθηση εποικοδομητικών συνομιλιών και μια λύση που θα φέρει διαρκή ειρήνη σ` αυτό το όμορφο νησί».

Υπενθύμισε το μήνυμα του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν ότι «μόνο όταν εργαζόμαστε μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κοινές απειλές και να αδράξουμε κοινές ευκαιρίες».

Η κ. Μπάτενχαϊμ αναφέρθηκε ακόμη στην επέτειο 15 χρόνων από την υιοθέτηση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 1325 για το δυσανάλογο και μοναδικό αντίκτυπο των ένοπλων συγκρούσεων στις γυναίκες.

Στην Κύπρο, πρόσθεσε, «η μεγαλύτερη εμπλοκή των γυναικών στη διαδικασία οικοδόμησης της ειρήνης πρέπει να είναι πηγή περηφάνιας».

Μέσω των συντονισμένων προσπαθειών των ηγετών της νήσου και των κοινοτήτων, πρόσθεσε, αυτή τη στιγμή πιο πολλές γυναίκες παρά άντρες υπηρετούν ως διαμεσολαβητές και σύνδεσμοι στις διαπραγματεύσεις.

Ειδική μνεία έκανε και στην επικεφαλής της Δύναμης της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αρχιστράτηγο Κριστίν Λουντ, η οποία συνεχίζει να ανοίγει το δρόμο για τις γυναίκες στις ειρηνευτικές αποστολές.

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top