Ρίγη συγκίνησης για τους Κύπριους ανάπηρους πολέμου 1974 – Παρέλασαν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη Video

Ρίγη συγκίνησης για τους Κύπριους ανάπηρους πολέμου 1974 – Παρέλασαν για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη Video

Οι Κύπριοι τραυματίες πολέμου του 1974 παρέλασαν για πρώτη φορά στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Του Τάσου Χριστοδούλου

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το σημερινό γεγονός της 28ης Οκτωβρίου 2015, αφού μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδος Πάνου Καμένου, είχαν την τιμή να παρελάσουν καταχειροκροτούμενοι από τους Ελλαδίτες αδελφούς μας, οι Κύπριοι ανάπηροι πολέμου του 1974.

Αυτή η κίνηση έγινε όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο κ. Καμένος για να αποδοθεί ένας μικρός φόρος τιμής από την μητέρα πατρίδα, στους Έλληνες της Κύπρου, οι οποίοι πολέμησαν με θάρρος τον Τούρκο εισβολέα το 1974. 

Στην παρέλαση επίσης για πρώτη φορά μετά το 1974 επίσημος προσκεκλημένος από την Ελληνική κυβέρνηση ήταν ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης. 

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Υπ. Ενέργειας: «Αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για τον GSI - Το συντομότερο θα διευθετηθεί συνάντηση»

Τα επόμενα βήματα για την προώθηση του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Great Sea Interconnector (GSI) αποφασίστηκαν στη συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Γιώργου Παπαναστασίου με τον Έλληνα Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρο Παπασταύρου, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαναστασίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι συμφωνήθηκε το συντομότερο να διευθετηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο ρυθμιστών και του φορέα υλοποίησης ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το θέμα με την συμμετοχή του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE