ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τρείς νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε η ποινική υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Με τρείς νέους μάρτυρες κατηγορίας συνεχίστηκε η ποινική υπόθεση Ρ. Ερωτοκρίτου

Με την κατάθεση τριών νέων μαρτύρων κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ποινική υπόθεση εναντίον του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου και των Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου Andreas Neocleous & Co.

Πρόκειται για την Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και υπεύθυνη για τις ποινικές υποθέσεις στη Νομική Υπηρεσία Έλενα Κλεόπα, τον τέως Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή του Τμήματος Γ (ΤΑΕ) Αρχηγείου και νυν Διευθυντή της Τροχαίας Αρχηγείου, Αστυνόμο Α΄ Γιαννάκη Χαραλάμπους και την  Λοχία Δήμητρα Παρασκευά του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος της Αστυνομίας.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία άρχισε με την εξέταση της κα. Κλεόπας από τον Εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής και συνεχίστηκε με την αντεξέταση της από τους δικηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Τόσο η εξέταση όσο και η αντεξέταση της κα. Κλεόπας επικεντρώθηκε στη διαφωνία που υπήρχε μεταξύ της ίδιας και του τέως Βοηθού Γενικού Εισαγγελλέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου ως προς τον χειρισμό της υπόθεσης της εταιρείας providencia.  

Η κα. Κλεόπα εξήγησε στο δικαστήριο ότι η διαφωνία τους έγκειτο στο κατά πόσον υπήρχαν ή όχι ποινικά αδικήματα στην υπόθεση της providencia και εάν θα έπρεπε ή όχι να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον των υπόπτων.

Η Εισαγγελέας της Δημοκρατίας εξήγησε στο δικαστήριο ότι η ίδια είχε την άποψη ότι δεν υπήρχαν ποινικά αδικήματα στην υπόθεση και ως εκ τούτου δεν δικαιολογείτο η άσκηση ποινικής δίωξης με τον κ. Ερωτοκρίτου να εκφράζει εντελώς διαφορετική άποψη.

Αναφερόμενη στο σκεπτικό της απόφασης της, η κα. Κλεόπα είπε ότι επρόκειτο για μια περίπλοκη υπόθεση και πως οι πιθανότητες επιτυχίας  μιας ποινικής δίωξης ήταν τόσο περιορισμένες που θα ήταν προτιμότερο οι διαφορές των εμπλεκομένων μερών να λυθούν στα πολιτικά δικαστήρια . 

Ανέφερε ότι από τη μελέτη του φακέλου της υπόθεσης είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν αλληλοσυγκρουόμενες εκδοχές, αντιφατικοί ισχυρισμοί σε σχέση με τα γεγονότα, διαφορετικές νομικές προσεγγίσεις σε σχέση με την εγκυρότητα εγγράφων και όχι μόνο και ότι είχαν καταχωρηθεί πάρα πολλές αγωγές από τους εμπλεκόμενους «και είχα κρίνει ορθό όπως  οι διαφορές των εμπλεκομένων επιλυθούν στα πολιτικά δικαστήρια ως τα μόνα αρμόδια να διαγνώσουν περιουσιακά δικαιώματα».  

Πηγή — ΚΥΠΕ 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας καταχωρείται το αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή - Γίνονται οι τελευταίες αλλαγές

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να καταχωρηθεί στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο από τη νομική ομάδα του Γενικού Εισαγγελέα, αίτημα για παύση του Γενικού Ελεγκτή, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top