ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εργασιακή βόμβα από μεγάλη τράπεζα! Απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους μετά τις ζημιές ρεκόρ που κατέγραψε

Εργασιακή βόμβα από μεγάλη τράπεζα! Απολύει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους μετά τις ζημιές ρεκόρ που κατέγραψε

Κακά τα μαντάτα από τον CEO μιας από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές τράπεζες στον κόσμο αφού με μια συνέντευξη τύπου, έριξε την εργασιακή βόμβα που αναμένεται να σκάσει και να στοιχίσει την απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα περικόψει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία και θα αποσύρει την παρουσία της από 10 χώρες σε μια μεγάλη προσπάθεια μεταρρύθμισης μετά την καταγραφή ζημιών ρεκόρ το τρίτο τρίμηνο.

"Δεν είναι όλα λαμπερά", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας John Cryan, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη τον Ιούλιο από τον Anshu Jain, ο οποίος αντιμετώπισε τον Τύπο λίγο μετά που η Deutsche Bank ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες στην ιστορία της τριμηνιαίες ζημιές της, ύψους 6,01 δισεκατομμυρίων ευρώ, για το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου.



Ο κ. Cryan χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως "άκρως απογοητευτικό” και είπε ότι δεν θα κάνει τίποτα λιγότερο από “ένα θαύμα" για να μην ανακοινώσει ο όμιλος ζημιές για το σύνολο του έτους.

Η Deutsche Bank είναι σήμερα βυθισμένη σε ένα κουβάρι δικαστικών διαδικασιών και της έχει επιβληθεί πρόστιμο ρεκόρ 2,5 δισ. δολαρίων το Μάιο για τη συμμετοχή της στην υπόθεση χειραγώγησης επιτοκίων.

Επίσης, αντιμετώπισε έρευνες από τις ελβετικές αρχές για ύποπτες ενέργειες καθορισμού των τιμών στην αγορά πολύτιμων μετάλλων, ενώ αξιωματούχοι από τις αμερικανικές αρχές έλεγξαν τα υποκατάστημα της τράπεζας στη Μόσχα για ενδεχόμενη συμμετοχή της τράπεζας σε υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.



Στο τρίτο τρίμηνο, η Deutsche Bank προέβη σε προβλέψεις ύψους 1,20 δισ. ευρώ για την κάλυψη του κόστους αυτού.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου της τράπεζας μειώθηκαν κατά 7% σε 7,3 δισ. ευρώ. Παρ `όλα αυτά, ο βασικός δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Deutsche Bank αυξήθηκε ελαφρώς στο 11,5%.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top