ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο: Κάηκαν ζωντανοί δεκάδες έφηβοι στο Βουκουρέστι! Φωτογραφίες

Τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο: Κάηκαν ζωντανοί δεκάδες έφηβοι στο Βουκουρέστι! Φωτογραφίες

Τουλάχιστον 27 νεκροί, 162 τραυματίες λόγω πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι

Η σφοδρή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες Παρασκευή σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Βουκουρέστι στοίχισε τη ζωή 27 ανθρώπων, σε ένα από τα χειρότερα δυστυχήματα των τελευταίων δεκαετιών στη Ρουμανία.

Πρόκειται για "μια μεγάλη τραγωδία", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Γκαμπριέλ Οπρεα, ενώ κατά τον υφυπουργό Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ αυτή είναι "η μεγαλύτερη τραγωδία αυτού του είδους" που έχει συμβεί ποτέ στο Βουκουρέστι.

Ρουμανία: Τουλάχιστον 27 νεκροί από πυρκαγιά σε νυχτερινό κέντρο

Σύμφωνα με τις ρουμανικές αρχές 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους, ενώ 162 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της Ρουμανίας. Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με πηγές σε νοσοκομεία. Για τα αίτια της τραγωδίας, η οποία σημειώθηκε περί τις 23:00 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου) διεξάγεται έρευνα, ανέφεραν οι αρχές.

epa05004148 Romanian fireworkers leave the club after extinguish the flames, in  Bucharest, Romania, early 31 October 2015. At least 26 people were killed and more than 60 were injured according to the first Interior Ministry report, in an accidental explosion and fire, possibly triggered by fireworks during an event at the club.  EPA/ROBERT GHEMENT

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προκλήθηκε πανικός όταν σημειώθηκε έκρηξη καθώς ξεκινούσε ένα σόου με πυροτεχνήματα και ξέσπασε πυρκαγιά που εξαπλώθηκε ταχύτατα, "μέσα σε διάστημα 30 δευτερολέπτων", όπως αφηγήθηκε ένας εξ αυτών.

Προκλήθηκε πανικός και οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κέντρο προσπάθησαν να βγουν από αυτό από τη μοναδική έξοδο που λειτουργούσε-η δεύτερη έξοδος ήταν κλειδωμένη, σύμφωνα με ρουμανικά ΜΜΕ.

15908964

Πολλά από τα θύματα "υπέστησαν εγκαύματα, δηλητηριάστηκαν από τον καπνό και ποδοπατήθηκαν", ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Ράεντ Αραφάτ. Περίπου 200 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί νέοι, είχαν πάει στο νυχτερινό κέντρο Colectiv για να παρακολουθήσουν μια συναυλία του ροκ συγκροτήματος Goodbye to Gravity, στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του άλμπουμ.

"Είμαι συγκλονισμένος και νοιώθω βαθιά οδύνη μετά την τραγωδία που σημειώθηκε (χθες) το βράδυ στο κέντρο της πρωτεύουσας. Είναι μια στιγμή μεγάλης θλίψης για το έθνος μας", ανέφερε μέσω Facebook ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις.

Πηγή ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top