ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Δεν είμαι twin με τον Άντρο.. απλά συμφωνούμε σε κάποια ζητήματα»

Αβέρωφ Νεοφύτου: «Δεν είμαι twin με τον Άντρο.. απλά συμφωνούμε σε κάποια ζητήματα»

Μια ενωμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν σηκώνει ξένους εγγυητές και στρατούς

Την θέση ότι μια ενωμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν σηκώνει ξένους εγγυητές και ξένους στρατούς, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Ελληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ότι η γραμμή πλεύσης Ελλάδας και Κύπρου για λύση του Κυπριακού προνοεί την μη ύπαρξη εγγυήσεων και ξένων στρατευμάτων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, που μιλούσε στην Σκαρίνου, είπε πως «σεβόμαστε αλλά και ευχαριστούμε την Ελλάδα γι’ αυτή τη θέση”, μία θέση την οποία έχει ο Δημοκρατικός Συναγερμός και η κυπριακή κυβέρνηση αλλά επίσης και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Πρόσθεσε ότι «ξένους εγγυητές και ξένους στρατούς μια ενωμένη ευρωπαϊκή χώρα δεν σηκώνει. Το θέμα είναι πάρα πολύ απλό».
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε ακόμα να σχολιάσει  επιστολή που έστειλε προς την Κομισιόν ο τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, στην οποία αναφέρει ότι η Κομισιόν θα απωλέσει το ρόλο της στο Κυπριακό εάν δεν ληφθούν υπόψη οι θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς για το χαλούμι.
 
«Η κατοχύρωση στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ενωσης του χαλουμιού θα είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για το σύνολο του λαού μας γιατί χαλούμι έκαναν και κάνουν και Ε/κ και Τ/κ».
 
Πρόσθεσε ότι το χαλούμι «είναι το προϊόν του τόπου μας και αυτό έχει ύψιστη προτεραιότητα. Θα δημιουργήσει τεράστιες προοπτικές στην εξαγωγή του κυπριακού χαλουμιού και θεωρώ ότι θα ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα και η κατοχύρωση του θα βγάλει  κερδισμένους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, πολύ περισσότερο εάν συνοδευτεί αυτή η κατοχύρωση του χαλουμιού με την επανένωση του τόπου μας».
 
Κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο σύμφωνα με τα οποία τελικά το εκλογικό μέτρο θα «κλειδώσει» στο 3,5%, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι «δεν ξέρω τί γράφουν και ποιες είναι οι πηγές πληροφοριών. Εμείς καταθέσαμε μια πρόταση νόμου για ένα εκλογικό μέτρο 5% για να εναρμονιστεί και σε αυτό το θέμα η Κύπρος με το τί επικρατεί σε ολόκληρη την Ευρώπη».
 
Εάν συνέχισε «οποιοδήποτε κόμμα έχει οποιαδήποτε άλλη ή διαφορετική άποψη έχει κάθε δικαίωμα να την καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων ή στο δημόσιο διάλογο. Εμείς θεωρούμε πως είναι πολιτική αναγκαιότητα να αλλάξει και το μέτρο για τη δεύτερη κατανομή γιατί επαναλαμβάνω, για την πρώτη κατανομή μένει η απλή, η ανόθευτη αναλογική. Από κει και πέρα θα σεβαστούμε το πολιτικό διάλογο αλλά και τις αποφάσεις που θα παρθούν στο επίπεδο της Βουλής των Αντιπροσώπων» είπε.
 
Κληθείς να σχολιάσει κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει προσυνεννόηση μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για το εκλογικό μέτρο, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «είμαστε σε μια κοινωνία που αλλοιώθηκε από τη συνομωσιολογία. Ενώ από τη μια η κοινωνία απαιτεί συνεννοήσεις, όταν αυτές δημιουργούνται τις αποδίδουν σε σκοτεινά παρασκήνια.  Για σειρά ετών με κατηγορούσαν ότι είμαι το twin μαζί με το Νικόλα Παπαδόπουλο, τώρα φαίνεται παρόμοιοι τύποι να με κατηγορούν ότι έγινα το twin με τον Αντρο Κυπριανού».
 
Μα επιτέλους διερωτήθηκε ο κ. Νεοφύτου «σ’ αυτό το τόπο δεν μπορούν να υπάρχουν συγκλίσεις είτε με την Αριστερά είτε με το Κέντρο για κάποια ουσιαστικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο αλλά και το πολιτικό σύστημα»;

Πηγή ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top