Από διεύθυνση spam τα απειλητικά μηνύματα στα σχολεία - Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα;
12.02.2025 - 09:46
Σάλος προκλήθηκε μετά τα απειλητικά μηνύματα για βόμβα που στάλθηκαν χθες (11/2) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σε πέραν των 300 σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.
Μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Καλημέρα», ο Διευθυντής Μέσης, Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, Ηλίας Μαρκάτζης επεσήμανε ότι τα σχολεία είχαν λάβει λεπτομερειακό πρωτόκολλο για διάφορες απειλές και εν συνέπεια ήξεραν τι να πράξουν.
«Ήξερα τι να πράξουν εκτός να τους έλεγε κάτι διαφορετικό η Αστυνομία. Πριν λίγο καιρό δημιουργήσαμε επίσης μια γραμμή που μπορούμε να ενημερώσουμε για οτιδήποτε διαφορετικό έχει σχέση με το πρωτόκολλο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι στον μεγαλύτερο αριθμό ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα.
Αναφορικά με τα μηνύματα και ότι είχαν σταλεί από διεύθυνση spam, ο κ. Μαρκάτζης ανέφερε ότι «αν δεν το λαμβάναμε δεν θα ξέραμε τίποτα, είναι πολύ λεπτό θέμα και θέμα της Αστυνομίας».
Οι δύο χώρες εξαπέλυσαν νέες εκατέρωθεν επιθέσεις από το Σάββατο το βράδυ μέχρι σήμερα Κυριακή, αλλά και πάλι νωρίς το απόγευμα – δημιουργώντας φόβους για γενικευμένη σύρραξη. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η σύρραξη θα μπορούσε να τερματιστεί εύκολα, προειδοποιώντας την Τεχεράνη να μην χτυπήσει αμερικανικούς στόχους.