ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιδρά το ΑΚΕΛ: «Ο Γλαύκος Κληρίδης είναι ηγέτης της δεξιάς και όχι της Κύπρου

Αντιδρά το ΑΚΕΛ: «Ο Γλαύκος Κληρίδης είναι ηγέτης της δεξιάς και όχι της Κύπρου

Διαφωνεί κάθετα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, να ονομαστεί το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας σε «Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας « Γλαύκος Κληρίδης», εις μνήμη του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, το ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος  Λουκαΐδη ανέφερε ότι «οι υπερβολές στην προσπάθεια απδοσης τιμών σε τεθνεώτες Προέδρους της Δημοκρατίας είναι αλήθεια ότι αποτελεί δυστυχώς σύνηθες φαινόμενο στην Κύπρο. Ακόμη όμως και οι υπερβολές πρέπει να έχουν τα όρια τους. Αν αποφασιστεί να δοθεί το όνομα μιας προσωπικότητας στο κεντρικό αεροδρόμιο μιας χώρας, συνήθως αυτό που γίνεται είναι να επιλέγεται μια πολιτική ή και ιστορική προσωπικότητα που είναι ταυτισμένη με αυτή χώρα και που είναι γενικότερα ή πλήρως αποδεκτή ως τέτοια από τον λαό της.

Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, τον οποίο σεβόμαστε παρά τις πολλές και μεγάλες διαφορές που μας χώριζαν, αποτελεί μεν τον ιστορικό ηγέτη της δεξιάς στην Κύπρο, όχι όμως και τον ιστορικό ηγέτη της Κύπρου με γενικότερη αποδοχή από το λαό.

Θεωρούμε κατά συνέπεια λανθασμένη την απόφαση που λήφθηκε σήμερα (5/11) από το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο μονομερώς χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση προς τις πολιτικές δυνάμεις, προφανώς ενήργησε ως κομματικό όργανο και όχι ως κρατικό.»

Η ανακοίνωση της Κυβέρνηση 

Το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ενέκρινε σήμερα την ονομασία του τερματικού κτηρίου του αερολιμένα Λάρνακας σε «Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας 'Γλαύκος Κληρίδης'», με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από το θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και σε ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά του στον τόπο.

H απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε έχοντας υπόψη ότι ο Γλαύκος Κληρίδης, εκτός από το γεγονός ότι διατέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας από το 1993 μέχρι το 2003, υπήρξε πολιτική προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας, με μεγάλη συνεισφορά στον παγκόσμιο αγώνα κατά του ναζισμού.

Λήφθηκε επίσης υπόψη η πολύμορφη συμβολή του στους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς επίσης και η πολύχρονη προφορά του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αποκορύφωμα την τεράστια και καθοριστική συμβολή του στη μέγιστη εθνική επιτυχία της ένταξης μας στην ΕΕ.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top