ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eπιτέλους: Πράσινο φως από Υπουργικό για Εθνικό Φορέα Προστασίας Ζώων

Eπιτέλους: Πράσινο φως από Υπουργικό για Εθνικό Φορέα Προστασίας Ζώων

Τη δημιουργία Εθνικού Φορέα για την Προστασία και τη Ευημερία των Ζώων, υπό το Υπουργείο Γεωργίας, ενέκρινε το Υπουργικό σήμερα, η οποία κρίθηκε απαραίτητη λόγο των συνεχιζόμενων φαινομένων κακοποίησης ζώων που παρατηρούνται.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ενέκρινε «τη δημιουργία Εθνικού Φορέα για την Προστασία και την Ευημερία των Ζώων και εξουσιοδότησε τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη να καταρτίσει νομοσχέδιο και να το καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Ο Φορέας, ο οποίος θα υπάγεται στο Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, προστίθεται, «θα ασχολείται με τις πολιτικές, τους μηχανισμούς, τη στρατηγική και τα σχέδια δράσης για την προστασία των ζώων, δίδοντας έμφαση στη βελτίωση του συντονισμού μεταξύ των διάφορων αρμοδίων Υπηρεσιών».

«Η δημιουργία του Φορέα κρίθηκε απαραίτητη αφού παρά το νομικό πλαίσιο που ισχύει εξακολουθούν, δυστυχώς, να παρατηρούνται φαινόμενα κακοποίησης ζώων», σημειώνεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top