ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αριθμός ρεκόρ – 23.000 νέοι ψηφοφόροι στις βουλευτικές εκλογές 2016

Αριθμός ρεκόρ – 23.000 νέοι ψηφοφόροι στις βουλευτικές εκλογές 2016

Αριθμό ρεκόρ - 23.000 νέοι ψηφοφόροι που συμπληρώνουν την ηλικία των δεκαοχτώ χρόνων αναμένεται ότι θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις εκλογές Μαΐου του 2016, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Ηδη το Υπουργείο Εσωτερικών έχει μπει στην τροχιά έναρξης της διαδικασίας των εκλογών για τον Μάιο του 2016. Πρώτο βήμα, δηλώνει ο κ. Δημητρίου, είναι η αποστολή από την ερχόμενη Δευτέρα 13.000 επιστολών προς νέους εγγραφείς στον εκλογικό κατάλογο, γεννηθέντες το 1995 με 1997.

Οι υπόλοιπες 10.000 επιστολές προς νέους ψηφοφόρους θα αποσταλούν αρχές Ιανουαρίου 2016.

Το σύνολο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων κατά τις τελευταίες εκλογές ήταν γύρω στους 535.000.

“Σίγουρα είναι μεγάλη η `φουρνιά` νέων ψηφοφόρων αυτή την φορά λαμβανομένου υπόψη ότι μετά τις τελευταίες Προεδρικές εκλογές, οι εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο είναι ελάχιστες, δηλαδή από 150 μέχρι 300 νέες εγγραφές σε κάθε τριμηνία”, είπε ο κ. Δημητρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Εκλογών, στο Υπουργείο Εσωτερικών θα γίνει η πρώτη συνάντηση με αντιπροσώπους κομμάτων στις 16 Νοεμβρίου ώστε να συζητηθούν τα πρώτα θέματα για τις εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει ότι από τις εκλογές Μαΐου του 2016, αλλά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, όποιος πολίτης είναι εγγεγραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, θα δικαιούνται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μόνο με την πολιτική του ταυτότητα παράλληλα με το εκλογικό βιβλιάριο, ο κ. Δημητρίου ανέφερε ότι “αυτό θα μας δημιουργήσει κάποια ζητήματα αλλά όχι ανυπέρβλητα. Η παράλληλη χρήση του ενός ή του άλλου είναι κάτι που κάναμε και στις ευρωεκλογές. Εκεί τα προβλήματα δεν φάνηκαν σε μεγάλο βαθμό λόγω της χαμηλής συμμετοχής”.

Ερωτηθείς για κατάργηση του εκλογικού βιβλιαρίου, ο κ. Δημητρίου σημείωσε πως “για να καταργηθεί το εκλογικό βιβλιάριο θα πρέπει να έχω μηχανογράφηση στα ίδια τα εκλογικά κέντρα”.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top