Απέστειλαν κοινή επιστολή σε Γκουτέρες για το Κυπριακό Ούρσουλα και Κόστα

Απέστειλαν κοινή επιστολή σε Γκουτέρες για το Κυπριακό Ούρσουλα και Κόστα

Κοινή επιστολή απέστειλαν την Δευτέρα προς το ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα, σχετικά με την επιθυμία της ΕΕ για ενεργή εμπλοκή στο Κυπριακό.

Ερωτηθείς για τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, είπε ότι ήταν μια ολιγόλεπτη κοινωνική συνεύρεση, όπως και το δείπνο γενικότερα.

«Έμειναν για 10 με 15 λεπτά για μια συζήτηση κοινωνικού περιεχομένου», σημείωσε ο Εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE