ΕΛΛΑΔΑ

Σε δίκη ο 24χρονος που έκανε «κεφαλοκλείδωμα» στον Κουμουτσάκο

Σε δίκη ο 24χρονος που έκανε «κεφαλοκλείδωμα» στον Κουμουτσάκο

Έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις ύποπτοι - Οι δύο έχουν βαρύ ποινικό παρελθόν - Κατά τις έρευνες στα σπίτια δύο εξ' αυτών εντοπίστηκαν αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής, φυσίγγια και σουγιάδες

Στο αυτόφωρο τριμελές δικαστήριο, προκειμένου να δικαστεί για δύο πλημμελήματα, σχετικά με τη στάση του στην επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκο παραπέμφθηκε ο 24χρονος νεαρός, που συνελήφθη από την αστυνομία.

Ορίστηκε δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. 

Ο 24χρονος αρνείται τις κατηγορίας που του έχουν αποδοθεί και επαναλαμβάνει και υποστηρίζει ότι σκοπός του ήταν να προστατεύσει το βουλευτή και όχι να τον χτυπήσει, για αυτό άλλωστε, όπως φέρεται να λέει στους οικείους, του φέρει και ο ίδιος τραύματα στο κεφάλι.

Αντίθετα η αστυνομία υποστηρίζει πως ο νεαρός άνδρας συμμετείχε σε οργανωμένο σχέδιο επίθεσης και πως προσπαθούσε να καθυστερήσει την φυγή του βουλευτή, ώστε να δεχτεί σφοδρότερη επίθεση.

Οι υπόλοιποι τέσσερις, των οποίων η σύλληψη είναι θέμα ωρών σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας, κατηγορούνται ότι γρονθοκόπησαν τον βουλευτή της ΝΔ.

Ο 24χρονος που έπεσε χθες αργά το απόγευμα στα χέρια της Αστυνομίας, λίγο πριν τη λήξη του αυτοφώρου, όπως φαίνεται και στα επίμαχα βίντεο, είναι ο άνθρωπος που πλησιάζει τον κ. Κουμουτσάκο με «κεφαλοκλείδωμα» και το έκανε όπως είπε «για να τον προστατεύσει» από το αγριεμένο πλήθος. Στο ολοκληρωμένο βίντεο όμως, που έχει στη διάθεσή της η Ασφάλεια, ο νεαρός φαίνεται να συνεννοείται με κάποιον από αυτούς που είχαν μόλις χτυπήσει τον βουλευτή και ο οποίος φαίνεται να του λέει «παρ' τον».

Ο 24χρονος, σύμφωνα πάντα με αστυνομικές πηγές, φαίνεται επίσης στο βίντεο να του κάνει νόημα πως κατάλαβε και στην συνέχεια πλησιάζει τον Γιώργο Κουμουτσάκο και ακολουθούν οι γνωστές σκηνές με το κεφαλοκλείδωμα εν μέσω του αλλόφρονος πλήθους που πετάει μπουκάλια, βρίζει και χτυπά τον βουλευτή.

Ο άντρας πέρασε τη νύχτα στα κρατητήρια της Ασφάλειας και λίγο μετά τις 10:30 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Ο νεαρός εμφανίστηκε γελαστός και ατάραχος, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Πηγή:Protothema.gr 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top