Το γεγονός ότι, μόλις 10 λεπτά μετά την άφιξή του στον τόπο του περιστατικού, ο κ. Σταυριανός έθεσε την υπόθεση ως αυτοκτονία, φαίνεται να καθόρισε καταλυτικά την πορεία των ερευνών.
Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Alpha Κύπρου και της δημοσιογράφου Νάσιας Ιωάννου, ένα από τα πιο σοβαρά σημεία αμφισβήτησης αφορά τη θερμοκρασία του πτώματος. Σύμφωνα με νοσηλεύτρια και αναισθησιολόγο που βρέθηκαν στη σκηνή μία ώρα και 15 λεπτά πριν φτάσει ο κ. Σταυριανός, το πτώμα ήταν παγωμένο. Ωστόσο, η αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή ήταν διαφορετική, καθώς ανέφερε ότι το σώμα ήταν ζεστό στις μασχάλες και τις βουβωνικές περιοχές, ενώ το πρόσωπο ήταν σε διαφορετική κατάσταση.
Αντιφατικές αναφορές προκύπτουν και σε σχέση με την υποτιθέμενη πτώση από ύψος 30 μέτρων. Στην πρώτη θανατική ανάκριση, ο κ. Σταυριανός ανέφερε ότι η πτώση δεν δημιούργησε βαθούλωμα λόγω της βροχής και της συμπαγούς επιφάνειας, ενώ στη δεύτερη ανάκριση υποστήριξε ότι η περιοχή ήταν αμμώδης και απορρόφησε τους κραδασμούς.
Σημαντική είναι η ανεύρεση του ρολογιού του Θανάση, το οποίο, σύμφωνα με την αρχική έκθεση, βρέθηκε πίσω από την πλάτη του, ενώ αργότερα διαφοροποιήθηκε η περιγραφή, με το ρολόι να εντοπίζεται στην πλευρά του κορμού.
Ο κ. Σταυριανός προσπάθησε να δικαιολογήσει τις διαφορές στις καταθέσεις του, ενώ ανέφερε ότι το ρολόι μπορεί να είχε μετακινηθεί από κάποιον τρίτο κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του θύματος.
Οι ανακριτές καταλήγουν ότι οι αντιφάσεις και οι διαφορετικές εκδοχές του κ. Σταυριανού δημιουργούν σοβαρές υποψίες για τη διαχείριση της υπόθεσης. Λαμβάνοντας, όλα τα πιο πάνω υπόψη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν αποκλείεται ο ιατροδικαστής να αντιμετωπίσει ποινικές ευθύνες, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο συνέργειας και πρόθεσης για κάλυψη προσώπων που θα μπορούσαν να αποφύγουν την τιμωρία.