Κυπριακό: Πιθανόν το πρώτο τρίμηνο του 2026 η Άτυπη Πενταμερής
Την εκτίμηση ότι το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να πραγματοποιηθεί άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη, εξέφρασαν σήμερα ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρει ότι, επεκτείνοντας τον θεσμό του Προαιρετικού Ολοήμερου Σχολείου (ΠΟΣ) με την ένταξη 60 νέων δημοτικών και νηπιαγωγείων, υλοποιεί τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για πλήρη εφαρμογή του θεσμού σε όλα τα σχολεία μέχρι τη σχολική χρονιά 2027-2028. Σημειώνει, δε, ότι με την επέκταση αυτή, ο αριθμός των ΠΟΣ σε όλη την Κύπρο θα ανέλθει στα 318 σχολεία.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται, ακόμα, ότι περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό, καθώς και ο κατάλογος με τα νέα ΠΟΣ περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο της 29ης Απριλίου 2025.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




