Νέα απάτη: Ξεγελούν πολίτες χρησιμοποιώντας το όνομα του Χριστοδουλίδη, Αβέρωφ μέχρι και μεγαλοεπιχειρηματία

Νέα απάτη: Ξεγελούν πολίτες χρησιμοποιώντας το όνομα του Χριστοδουλίδη, Αβέρωφ μέχρι και μεγαλοεπιχειρηματία

Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα, «τα οποία υπόσχονται πολύ μεγάλα κέρδη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και μεγάλα κέρδη σε μια μέρα», συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι τα βασικά χαρακτηριστικά των απατηλών επενδυτικών προγραμμάτων είναι ότι οι πολίτες καλούνται να καταθέσουν ένα ελάχιστο ποσό περί τα 250 ευρώ. Επιπλέον, σημειώνει ότι δίνεται στους πολίτες ένας ενδεικτικός πίνακας των κερδών της «επένδυσής» τους, προσθέτοντας ότι χρησιμοποιούνται «ψεύτικες ειδήσεις και φωτογραφίες πολύ γνωστών πολιτικών και άλλων προσώπων, τα οποία εμφανίζονται να εγγυώνται ή να παροτρύνουν τους καταναλωτές να συμμετάσχουν στο απατηλό επενδυτικό τους πρόγραμμα». 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών αναφέρει ότι «κατέχει στοιχεία και βιντεοσκοπήσεις όπου παράνομα χρησιμοποιήθηκε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, του τέως Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, της δημοσιογράφου Κατερίνας Αγαπητού και του Κύπριου επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου». Προσθέτει ότι «σίγουρα υπάρχουν και άλλα γνωστά ονόματα», οι φωτογραφίες των οποίων «χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για σκοπούς εξαπάτησης των καταναλωτών». 

«Οι μέχρι τώρα γνωστές στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών ‘’επενδυτικές’’ πλατφόρμες που είναι αναμιγμένες στην εξαπάτηση των καταναλωτών είναι οι SectorCapitals, η EasyProfit και η FortuixAgent. Σίγουρα υπάρχουν και άλλες», επισημαίνει. 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών, στην προσπάθειά του να προστατεύσει τους καταναλωτές, καλεί όσους έχουν ήδη συμμετάσχει σε παρόμοια «επενδυτικά προγράμματα» να αποστείλουν στον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

«Προσπάθεια του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών θα είναι η εξεύρεση τρόπου ανάκτησης αυτών των χρημάτων ή τουλάχιστο να αποφευχθεί η περαιτέρω εξαπάτηση και άλλων καταναλωτών», υπογραμμίζεται. 

«Ανάλογα με τον αριθμό των εξαπατημένων καταναλωτών, θα μελετηθεί και το ενδεχόμενο της προσφυγής σε αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παροχή βοήθειας. Σίγουρα η εξαπάτηση δεν είναι μόνο στην Κύπρο αλλά είναι και πανευρωπαϊκή», τονίζεται. 

Καταληκτικά, ο Σύνδεσμος καλεί τους καταναλωτές να μην εμπιστεύονται αυτού του είδους τα επενδυτικά προγράμματα, προσθέτοντας ότι θα χάσουν τα χρήματά τους. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

LIVE: Οι ΗΠΑ μπήκαν στη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, έπληξαν πυρηνικές εγκαταστάσεις – Για «μακροχρόνιες επιπτώσεις» προειδοποιεί το Ιράν

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.

BEST OF TOTHEMAONLINE