Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συζήτησε με Βρετανούς βουλευτές για Κυπριακό και ευρωτουρκικές σχέσεις

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Συζήτησε με Βρετανούς βουλευτές για Κυπριακό και ευρωτουρκικές σχέσεις

Με μέλη της διακοινοβουλευτικής ομάδας Κύπρου στο βρετανικό κοινοβούλιο, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη να αναφέρει πως έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναπτύχθηκαν σε βάθος θέματα που αφορούν τις σχέσεις Κύπρου – Ηνωμένου Βασιλείου. 

Εξάλλου πρόσθεσε ότι οι εξαίρετες σχέσεις των δύο χωρών σχέσεις αποδεικνύονται και από το γεγονός της πραγματοποίησης τριών συναντήσεων μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Βρετανού Πρωθυπουργού κ. Κιρ Στάρμερ μέχρι σήμερα.

«Μετά την ιστορική Σύνοδο του Μάη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν ο πρώτος ηγέτης που πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό», ενώ αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση με τους Βρετανούς βουλευτές, ο Εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλει η πλευρά μας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, καθώς επίσης για τις επαφές της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ αλλά και για «τη σημαντική, κομβική εξέλιξη του διορισμού του κ. Χαν ως ειδικού απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό».

Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν, εξάλλου οι σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας και η διασύνδεση προόδου αυτών των σχέσεων με το πώς μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

ΠτΔ για ανασχηματισμό - «Τα διαβάζω, χαμογελώ και συνεχίζω τη δουλειά μου» - Οι ενέργειες της ΚΔ για τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα

Απάντηση στα όσα αξιώνει η Τουρκία στις επιστολές της προς τον ΓΓ των ΗΕ έδωσαν ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης κατά τη διευρυμένη διάσκεψη για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη τον Ιούλιο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE