Έκλεισε η συμφωνία με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες

Έκλεισε η συμφωνία με την Κίνα, λέει ο Τραμπ: Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες

Σε  ανάρτησή του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την Κίνα, η οποία, όπως σημείωσε, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο έγκρισης από τον ίδιο και τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Πεκίνο θα αναλάβει να προμηθεύει άμεσα τις Ηνωμένες Πολιτείες με μαγνήτες και σπάνιες γαίες, καλύπτοντας πλήρως τις σχετικές ανάγκες της αμερικανικής βιομηχανίας.

Αντίστοιχα, οι ΗΠΑ θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Κίνα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η αποδοχή Κινέζων φοιτητών στα αμερικανικά πανεπιστήμια και κολέγια, κάτι που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ, «πάντα με έβρισκε σύμφωνο».

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στο ζήτημα των δασμών, με τον Τραμπ να διευκρινίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν συνολικό ποσοστό δασμών 55%, ενώ η Κίνα θα εφαρμόσει αντίστοιχα δασμούς 10%. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τρέχουσα κατάσταση στις διμερείς σχέσεις ως «εξαιρετική», ενώ έκλεισε το μήνυμά του ευχαριστώντας όσους παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις γύρω από τη συμφωνία.

Δείτε την ανάρτηση Τραμπ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Μετά από χρόνια στασιμότητας στο Κυπριακό υπάρχει μια νέα προοπτική»

Την εκτίμηση ότι μετά από χρόνια στασιμότητας και αδιεξόδου στο Κυπριακό, έγινε εφικτή η επανεκκίνηση των διαδικασιών, έκανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά τη διάρκεια τελετής βράβευσης του για την προσφορά του στον ποντιακό ελληνισμό, που έγινε σήμερα στη Γλυφάδα.

BEST OF TOTHEMAONLINE