ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδοβουλή: Οι μαθητές ζητούν να έχουν άποψη σε θέματα εκπαίδευσης

Παιδοβουλή: Οι μαθητές ζητούν να έχουν άποψη σε θέματα εκπαίδευσης

Οι μαθητές δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης των αναλυτικών προγραμμάτων, είπε η Πρόεδρος της Παιδοβουλής στην Επαρχία Λευκωσίας Κασσάνδρα Μπελτράν, σε δηλώσεις της μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίας της συνόδου της Παιδοβουλής.

«Αυτό που ζητούμε είναι την υλοποίηση των εισηγήσεων μας που περιλαμβάνονται στις εκθέσεις μας για τα θέματα αυτά και να υπάρξει μια συνεργασία μεταξύ των παιδιών και του Υπουργείου Παιδείας για να ληφθούν υπόψη οι δικές μας ιδέες και απόψεις γιατί γνωρίζουμε καλύτερα τα θέματα που μας αφορούν», πρόσθεσε.

Η κ. Μπελτράν επέκρινε επίσης το γεγονός ότι οι μαθητές δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα για τις πρόνοιες της μεταρρύθμισης των αναλυτικών προγραμμάτων.

«Μέσα στη σύμβαση των δικαιωμάτων του παιδιού υπάρχει και το δικαίωμα της συμμετοχής των παιδιών και θέλουμε να υπάρχει η συμμετοχή των παιδιών στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τα παιδιά, όπως είναι η εκπαίδευση, συμπλήρωσε.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας Λεμεσού Χρήστος Μεταξάς, σε δηλώσεις του είπε ότι σήμερα ήταν η πανηγυρική σύνοδος της κυπριακής Παιδοβουλής στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Εμείς ήρθαμε εδώ εκπροσωπώντας τα παιδιά ολόκληρης της Κύπρου ζητώντας ευζωία και όχι επιβίωση. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένας που να ξέρει καλύτερα από εμάς τί γίνεται στους τομείς όπως η εκπαίδευση. Το θέμα μας σήμερα ήταν “επένδυση στο παιδί, υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας” και αναλύσαμε την εκπαίδευση και τις υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, την υγεία, τη ψυχαγωγία και την διακίνηση. Θίξαμε και το θέμα της υποστελέχωσης των κοινωνικών λειτουργών και ψυχοθεραπευτών στα σχολεία με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top