Συμμετοχή Χαρτσιώτη στο Συμβούλιο της ΕΕ – Στο τραπέζι ασφάλεια, Ρωσία και Μεσανατολικό

Συμμετοχή Χαρτσιώτη στο Συμβούλιο της ΕΕ – Στο τραπέζι ασφάλεια, Ρωσία και Μεσανατολικό

Για το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα λάβει χώρα στις 13 και 14 Οκτωβρίου, αναχωρεί σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (ΥΔΔΤ), Μάριος Χαρτσιώτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται σημαντικά θέματα όπως η κατάσταση του χώρου Σένγκεν, το ζήτημα της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ και πως αυτή επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις με κεντρικό παράδειγμα τη σύγκρουση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Επίσης θα γίνει συζήτηση σχετικά με την επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, το μέλλον  του Οργανισμού της ΕΕ για τη Συνεργασία στον Τομέα της Ποινικής Δικαιοσύνης (Eurojust) και το ρόλο της στην ενίσχυση της δικαστικής συνεργασίας εντός της ΕΕ.

Θα συζητηθεί ακόμα, η πρόσβαση σε δεδομένα για αποτελεσματικές ποινικές έρευνες, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους Υπουργούς για τα αποτελέσματα της ετήσιας αξιολόγησης της σε σχέση με την απλούστευση και την καλύτερη εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ.

Ο κ. Χαρτσιώτης θα συνοδεύεται από λειτουργούς του Υπουργείου και αναμένεται να επιστρέψει στη Κύπρο αργά το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE