Η Χαμάς καταγγέλλει: Το Ισραήλ έχει παραβιάσει την εκεχειρία δεκάδες φορές

Η Χαμάς καταγγέλλει: Το Ισραήλ έχει παραβιάσει την εκεχειρία δεκάδες φορές

Την παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας από το Ισραήλ καταγγέλλει η Χαμάς.

Σύμφωνα με την οργάνωση, το Ισραήλ έχει διαπράξει 47 παραβιάσεις από την ανακοίνωση της εκεχειρίας, με αποτέλεσμα τη δολοφονία 38 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 143 άλλων σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Οι δυνάμεις κατοχής χρησιμοποίησαν στρατιωτικά οχήματα, τανκς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου για να στοχεύσουν αμάχους, με τα drones να συνεχίζουν να πετούν και να ανοίγουν πυρ πάνω από κατοικημένες γειτονιές» αναφέρει χαρακτηριστικά η κυβέρνηση της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η οργάνωση καταδίκασε τις «κατάφωρες παραβιάσεις της εκεχειρίας και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου» και καλεί τον ΟΗΕ και τις εγγυήτριες πλευρές να «επέμβουν επειγόντως» για να τερματίσουν την συνεχιζόμενη επιθετικότητα και να προστατεύσουν τους άοπλους αμάχους στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, o αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Ντ. Βανς θα επισκεφθεί το Ισραήλ τη Δευτέρα, όπως μετέδωσε το Channel 12 το πρωί του Σαββάτου.

Ο Βανς αναμένεται να συζητήσει τη μετάβαση στη δεύτερη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου 20 σημείων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Πρόταση-λύση για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους» – «Δεν με πτοεί το πολιτικό κόστος»

ΠτΔ: «Πρόταση-λύση για το Κυπριακό μέχρι το τέλος του έτους» – «Δεν με πτοεί το πολιτικό κόστος»

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Alpha Κύπρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, άνοιξε τα χαρτιά του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα, στέλνοντας σαφή μηνύματα τόσο για το εθνικό ζήτημα όσο και για τα φλέγοντα ζητήματα της καθημερινότητας.

BEST OF TOTHEMAONLINE