Παραίτηση στο ΥΠΑΜ: Αυτός είναι ο λόγος - «Φεύγω πλήρης κι έχω πίστη ότι οι επόμενοι θα συνεχίσουν το έργο μου»

Παραίτηση στο ΥΠΑΜ: Αυτός είναι ο λόγος - «Φεύγω πλήρης κι έχω πίστη ότι οι επόμενοι θα συνεχίσουν το έργο μου»

Παραιτήθηκε από τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Άμυνας, η Εμμανουέλα Λαμπριανίδο ενώ απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.

Η κ. Λαμπριανίδου υπηρετούσε ως Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου Πολιτισμού από το 2023.

Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 2 Δεκεμβρίου μετακινήθηκε στη θέση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Άμυνας. Στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργού Πολιτισμού διορίστηκε ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η κ. Λαμπριανίδου, παρέδωσε την επιστολή παραίτησής της χθες, Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου.

Ήταν «για προσωπικούς λόγους η αφυπηρέτηση μου. Φεύγω πλήρης κι έχω πίστη ότι οι επόμενοι θα συνεχίσουν το έργο μου», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι «40 χρόνια υπηρεσίας θεωρώ ότι είναι αρκετά και μπορώ να έχω τις επιλογές μου ένα χρόνο πριν την αφυπηρέτηση μου».

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα κληθεί να πληρώσει εκ νέου τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Από το «μυστικό δείπνο» στη «σημαδεμένη τράπουλα»: Η μάχη για την εξουσία περνά από τη Βουλή και τον ΔΗΣΥ

Το πολιτικό σκηνικό, όχι μόνο δεν ηρεμεί, αλλά φαίνεται να ανοίγει ταυτόχρονα σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Την ώρα που στον Δημοκρατικό Συναγερμό επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι και να διατηρηθεί η εικόνα της κομματικής ενότητας- κάτι που δεν φαίνεται να είναι εφικτό- η υπόθεση του περιβόητου «μυστικού δείπνου» αποκτά πλέον θεσμική συνέχεια, ενώ στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ η αντιπαράθεση για την επιλογή του υποψηφίου των Προεδρικών του 2028, παίρνει όλο και πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.