ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H Γενική Λογίστρια απαντά στις κατηγορίες Χάσικου

H Γενική Λογίστρια απαντά στις κατηγορίες Χάσικου

Η προσπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών να «πλήξει την υπόληψή μου ουδόλως εξυπηρετεί τη διασφάλιση του κράτους δικαίου, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου απαντώντας στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών.

Ως Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, σημειώνει, «ασκώ τα καθήκοντά μου με γνώμονα πάντοτε το δημόσιο συμφέρον, το οποίο υπηρετώ υπεράνω οποιουδήποτε προσωπικού μου συμφέροντος. Βασικές μου αρχές είναι να λειτουργώ στο πλαίσιο της νομιμότητας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης. Εργάζομαι σκληρά, με τιμιότητα και σεμνότητα, σεβόμενη το Σύνταγμα, τους νόμους και τους θεσμούς».

«Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κ. Χάσικου για οποιαδήποτε ανάμιξή μου με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του συζύγου μου, δηλώνω ανεπιφύλακτα ότι, όταν προκύπτει θέμα για το οποίο σχετίζεται οποιοδήποτε συγγενικό μου πρόσωπο, επιμελώς αποφεύγω την προσωπική μου ανάμιξη και αναθέτω τη διαχείρισή του στους αρμόδιους ανά περίπτωση λειτουργούς», προσθέτει.

Αναφέρει ακόμα ότι “Ο σύζυγός μου προσπαθεί να εργάζεται, έχοντας ως γνώμονα τις ίδιες αρχές της αξιοκρατίας, της τιμιότητας, μακριά από θέματα διαπλοκής ή διαφθοράς. Είναι γεγονός ότι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις αναγκάζεται τελικά να προσφεύγει στη δικαιοσύνη εναντίον αποφάσεων κρατικών υπηρεσιών, διεκδικώντας τα νόμιμα δικαιώματά του”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι όταν περιήλθε στην αντίληψή μου ότι ο Υπουργός Εσωτερικών σχολίαζε θέμα του συζύγου της Γενικής Λογίστριας της Δημοκρατίας ως εάν να υπήρχε κάτι μεμπτό, ζήτησα άμεσα συνάντηση μαζί του, χωρίς οποιαδήποτε ανταπόκριση.
“Το ανησυχητικό είναι ότι η προσπάθεια του Υπουργού Εσωτερικών να πλήξει την υπόληψή μου ουδόλως εξυπηρετεί τη διασφάλιση του κράτους δικαίου, την αξιοκρατία και τη χρηστή διοίκηση, αρχές τις οποίες εξελιγμένες ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν και προωθούν για όφελος ολόκληρης της χώρας», καταλήγει στην ανακοίνωση της η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top